Nyheter

Wæhler inne i sin siste sesong

– Jeg håper inderlig at jeg kan avslutte med et cupgull, sier han.

Av Dag Høie og Reidar Sollie

Det melder midtstopperen på Twitter.

– Jeg har bestemt meg for at 2016-sesongen blir min siste. Jeg ønsker å avslutte på topp og vil gjerne bli husket for akkurat dette. Jeg har hatt en lang og innholdsrik karriere, og det er godt å vite at jeg hadde vært kapabel i noen år til om nødvendig når jeg er ferdig, skriver 40-åringen.

Onsdag var han i full gang på Vålerengas trening, en økt med høy intensitet. Wæhler spilte på "det gule laget", det vil si de som er i den antatte første-elleveren. Men på treningen var det ni mot ni.  Ronny Deila fulgte treningen fra sidelinja.

– Jeg håper jeg har vært et forbilde for mange yngre spillere. Med en strukturert og disiplinert fotballhverdag kan man nå langt, fortsetter veteranen.

Les også: Nordmenn elsker engelsk fotball – men Wæhler begikk «dødssynden»

Fra Lyn til Vålerenga

Gjennom en lang karriere har Wæhler vært innom både engelsk, dansk og svensk fotball, men forsvarsspilleren har vært brorparten av karrieren i Vålerenga. Først fra 2003 til 2009, før han returnerte til Oslo-laget i 2015. Han står også bokført med 32 landskamper, skriver NTB.

– Jeg håper inderlig at jeg kan avslutte med et cupgull og skal fortsette å yte hundre prosent i de månedene som gjenstår, skriver Wæhler på Twitter.

Les også: Deila-effekten

Wæhler har altså en internasjonal karriere, men den startet og slutter i Oslo. Han spilte i Lyn fra 1994 til 1999. Deretter ble det Wimbledon, før han vendte hjem til Norge og Moss i 2002. Året etter ble det Vålerenga, før han reiste til Danmark og AaB i 2009. Så ble det to sesonger i IFK Göteborg, før han dro tilbake til VIF i 2015.

– Dette er noe jeg har tenkt på lenge. Det vil helt sikkert bli vemodig når den tid kommer, men det er mange kamper igjen og mye å spille for enda, så det vil bli enkelt å fokusere på det som er igjen, sier han til Vålerengas nettsted.

The double i 2008

I serien er VIF nå inne i en god stim etter en vanskelig første halvdel, men noe mesterskap blir det ikke. Wæhler kan imidlertid avslutte karrieren med et cupgull. Både det og seriegull har han ra før.

– I min første periode i Vålerenga tok vi både seriegull og cupgull, og spesielt cupgullet var veldig gøy. Jeg håper jo selvfølgelig at vi kan gjøre det igjen, og at det vil bli en verdig avslutning på en karriere. Vi har en veldig viktig kamp i Drammen i september, og ingenting ville vært morsommere enn å avslutte med cupgull, sier veteranen.

Førstkommende lørdag blir det fest på Ullevaal. Da kommer Brann til Ullevaal.

Skal ha ny midtstopper

Trener Kjetil Rekdal fikk se en topp skjerpet Kjetil Wæhler på trening onsdag, men med hans skadehistoriskk og også Jonathan Tollaas Nation på sidelinja (trente alternativt onsdag) er klubben på utikk etter en ny midtstopper.

- Ja, vi har som mål å hente en ny midtstopper i dette overgangsvinduet, sa Kjetil Rekdal til Dagsavisen etter onsdagens trening.

Mer fra Dagsavisen