Nyheter

– Jeg fikk en drømmedebut

Torsdag kveld spilte han 120 minutter e-cupfotball for Odd. Søndag debuterte han for VIF med scoring i Kristiansand.

Bilde 1 av 3

– Alt har skjedd veldig fort, sier 23-åringen, som foreløpig er bosatt på hotell.

Livet som fotballspiller

– Det er vel sånn livet som fotballspiller kan være av og til. Jeg tar dette med ro, men innrømmer at det gikk fort i svingene, sier VIFs nye spiss Henrik Kjelsrud Johansen til Dagsavisen.

Torsdag var han altså Odd-spiller, fredag signerte han VIF-kontrakt, og søndag scoret han i debuten mot Start, etter å ha kommet innpå ti minutter før slutt.

Mandag traff vi ham på treningsfeltet. Fire harde skudd unna ligger hans midlertidige hjem, Helsfyr hotell.

Men dette tar ungkaren på strak arm.

Spekulasjoner

– Det er helt OK å bo på hotell sånn i begynnelsen, iallfall. Jeg skal finne meg en leilighet, det går bra, ikke noe stress. Akkurat nå er jeg mest opptatt av å bli kjent med min nye klubb. Jeg fikk en drømmedebut i kampen mot Start sist søndag, og er fremdeles høyt oppe, sier Kjelsrud Johansen.

Kjøpt

VIF kjøpte ham sist fredag, et halvt år før kontrakten med Odd gikk ut, men for en langt lavere sum enn det har vært spekulert i. Sier iallfall trener Kjetil Rekdal.

– Det ryktes om helt elleville summer i enkelte medier. Det er bare tull alt sammen. Jeg vil ikke ut med eksakt tall, men vi betalte ingen overpris, sier Rekdal til Dagsavisen.

Kjelsrud Johansen har allerede rukket å være innom noen klubber etter å ha gått gradene i barndomsklubben Gjøvik/Lyn.

Spesiell klang

– Jeg er glad for å være i Vålerenga. Klubben har alltid hatt en spesiell klang. I oppveksten på Gjøvik var det liksom noe helt spesielt med denne Osloklubben. Også kommer jeg nærmere familien min nå som jeg er i Oslo.

– Hva er dine styrker som fotballspiller?

– Jeg er god i boksen. God i hodespillet, god i duellspillet, sier han før han går for å få litt massasje av støle bein etter harde tak på banen de siste dagene.

Nye spillere

Kjetil Rekdal sier til Dagsavisen at Kjelsrud Johansen og lagkameratene nå får flere nye ansikter å forholde seg til. Snart.

– Vi er tett på å signere nye spillere nå. Det skjer høyst sannsynlig allerede denne uka. Mer konkret kan jeg ikke være, sier Kjetil Rekdal.

Dagsavisen spurte Ghayas Zahid om hans framtid i klubben. Det har vært spekulert i at han er på vei ut.

– Jeg har ikke hørt fra noen andre klubber, så jeg blir i VIF, var svaret vi fikk.

– Vi har ikke fått henvendelser fra noen på Zahid, bekrefter Rekdal.

Nyeste fra Dagsavisen.no: