Nyheter

Årsbeste da KFUM opplevde målskred

(KFUM Oslo - Levanger 5-0). Med senkede skuldre og glimtene tilbake i øynene, var det et KFUM til å kjenne igjen. Lekent, teknisk, ballbesittende. Og best.

Bilde 1 av 3

Av Per Erik Moen

KFUM-Arena (Dagsavisen): Levanger har åpnet meget sterkt i 1. divisjon denne sesongen, og lå à-poeng med serieleder Sandefjord før denne serierunden. Kanskje så vi begynnelsen på en liten nedtur i forrige serierunde hjemme mot Ranheim (1-2).

Uansett; laget fra Nord-Trøndelag ble til tider utspilt på Ekeberg søndag kveld.

Gjenkjennelig "Kåffa"-gjeng

Av et KFUM som framsto slik de liker, og som publikum liker. Nervene var ikke med ut fra garderoben. Skuldrene senket, smilene tilbake. Det var dags for å se laget slik vi så dem gjennom mesteparten av forrige sesong i 2. divisjon.

Stian Sortevik startet som spiss, med Dennis Obeng og Emil Ekblom på kantene. Erik Lundanes Jonvik, Christoffer Dahl og Robin Rasch utgjorde midtbane-trioen. Så byttet de roller fortløpende, Sortevik ut på høyre, Ekblom i midten. Hele tiden med en aggressiv "Doff" (Dahl) på hugget framover straks sjansen bød seg. Og det gjorde den ofte.

Forsvarsspillet var, som det stort sett har vært denne sesongen, solid.

Tre forsøk ei krone

Etter ti minutter var kaptein Stian Sortevik i duell med keeper, den vant han, og fikk pirket ballen over streken, 1-0 til vertene.

Kun fem minutter senere ble det 2-0 til lekne KFUM: Frispark fra 18 meter. Jonvik dunket til. I muren. Samme Jonvik dunket returen i muren på ny. Den returen knallet Christoffer Dahl knallhardt inn i hjørnet. Tre forsøk; ei krone!

Stian Sortevik var nær å sette inn 3-0 etter flott innlegg av Emil Ekblom etter 24. Robin Rasch hadde en kjempesjanse til å øke ledelsen. En Ekblom-volley suste rett utenfor.

Levanger hadde en stor sjanse, men det var en lettet KFUM-gjeng som gikk til pause. Potensialet var realisert på banen. Klart årsbeste, mot serietoeren.

Dominans i 2. omgang

- Vi var en godt fornøyd gjeng i garderoben til pause. 2-0 mot et lag som kom som serietoer er bra. Men vi snakket om at vi gjerne ville ha ballen enda mer i laget, forklarte kaptein Stian Sortevik til Dagsavisen etter kampslutt.

Midtbanespiller Robin Rasch er av den type fotballspiller som hadde det i seg allerede fra barndommen. Eller et medfødt talent, som noen kaller det. Uansett; den finta Levangers keeper Ola Rygg forsøkte på Rasch - med ballen i beina èn meter fra egen goal da midtbanespilleren kom snusende, - den finta er det mange år siden Rasch har gått på. Unggutten satte ut tåa, der kom ballen innom, og derfra gikk lærkula elegant inn i nettet bak en utspilt Levanger-keeper.

Meget god Abshir

Det varmet hele KFUM-gjengen at somaliske Ciise Aden Abshir gjorde 4-0, og at Stian Pettersen satte den siste goalen. Begge spillerne kom før denne sesongen. Abshir fra Eidsvold Turn, Pettersen fra Kjelsås.

Abshir har vært strålende hele sesongen, og ble kåret til BB søndag kveld. Stian Pettersen har slitt noe mer i sin høyrekant-rolle. Han kom inn som reserve i går, og så mer enn glad ut da scoringen endelig kom.

- Det var fantastisk å score mål. Jeg har spilt spiss i hele mitt liv, bortsett fra siste sesongen for Eidsvold Turn. Jeg har blitt så godt mottatt i KFUM at det var en ære å få score for klubben. Som gammel spiss, var det også befriende å se ballen gå i mål, sa Abshir til Dagsavisen etter kampen.

"Doff" utvist

Skår i gleden for KFUM; Christoffer "Doff" Dahl pådro seg to gule, og dermed rødt kort etter 60 minutter.

Men vertene ga ikke fra seg initiativet av den grunn.

Det sier det meste om styrkeforholdet mellom lagene at hjemmelaget scoret de to siste i spill 10 mot 11 mann.

Kaptein Stian Sortevik har lenge slitt med en smell i ankelen. Nå har han også vondt i lysken. Den meget viktige spilleren avsluttet med denne kommentaren på Ekeberg søndag kveld:

- Jeg er glad det er ei uke til neste kamp, for å si det slik. Jeg kjenner smellene godt, men det er ingen gambling å spille. I samråd med andre er jeg sikker på at dette vil gå over.

Neste kamp for Sortevik og KFUM er Sandnes Ulf borte kommende søndag.

Nyeste fra Dagsavisen.no: