Nyheter

Nå vil de realisere Vega Scene

Kjøper av Hausmannskvartalet bekrefter overfor Dagsavisen at de har signert kontrakt med Vega Scene om å realisere et kino- og teaterhus.

Dagsavisen har fulgt initiativtakerne fra Arthaus, Film fra Sør og Kompani Camping siden de i 2013 lanserte ideen om et uavhengig kino- og teaterhus ved Akerselva.  Nå ser det ut til at Vega Scene blir en realitet.

Torsdag behandles salget av Hausmannskvartalet i finanskomiteen, og 11. mai skal saken opp i Oslo bystyre. Det går altså mot salg av  Hausmanns gate 28, 40 og 42 samt Brenneriveien 1. Kjøper er Urbanium, som blant annet er kjent for å ha bygget leiligheter på Sørenga.

Bekrefter kontrakt

Espen Pay i Urbanium bekrefter overfor Dagsavisen at de nå har signert en kontrakt med Vega Scene som i flere år har jobbet med å etablere et kino- og teaterhus på Sirkustomta i Hausmannsgate.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Vi ser fram til et godt og langt samarbeid, skriver Pay i en SMS til Dagsavisen.
Det var det forrige byrådet som la fram saken om salg av kvartalet, og de støttet også Vega Scenes planer. Også det sittende byrådet har støttet opp om Vega Scene, og har fremmet det forrige byrådets sak på nytt, etter at de tok en kort tenkepause før jul.

Les også: Positiv til Vega Scene

Hausmannsgate 40

Den store konfliktsaken i forbindelse med salget er de rundt 30 husokkupantene som bor i Hausmanns gate 40, og hvorvidt de skal få fortsette å bo der med ny eier. Ifølge byrådssaken til det forrige byrådet, var denne konflikten blant det som var utslagsgivende for at akkurat Urbanium vant budrunden.

Les også: Beboerne arrangerer fest og demonstrasjon mot salg

Riktignok hadde de også det høyeste budet, men de hadde heller ingen forbehold overfor kommunen, i motsetning til en annen budgiver, som krevde en politisk løsning på okkupantkonflikten før salget ble gjennomført. Dette forbeholdet kunne ikke godtas, står det i byrådssaken.

– Det er ingen som kjøper eiendom som er okkupert for at okkupantene skal fortsette å bo der under de samme forholdene. Vi vil se etter en ny løsning sammen med dem, sa Urbaniums Espen Pay til Dagsavisen 18. september i fjor.

Les også: Sier nei takk til trikk i Bygdøy allé

Mer fra Dagsavisen