Nyheter

Bjerkedalen park vant pris for beste byrom

Bjerkedalen park vant prisen for Norges beste byrom.

Bjerkedalen park, som også har vunnet Oslo bys arkitektpris for 2015, ble åpnet i 2013, og er en bydselspark for bydel Bjerke.

Grønt tilskudd

Nå har den fått en ny pris, «Norges beste byrom 2016», i regi av KS Bedrift og Norsk Kommunalteknisk forening (NKF), i samarbeid med NAML (Norske anleggsgartnere og landskapsentreprenører).

«Parken er et vellykket fornyelsesprosjekt. Den byr på mange kvaliteter til både nabolaget og bydelen og er et attraktivt tilskudd til byens grønnstruktur og turveinett. Hovinbekken i dalbunnen danner parkens nye ryggrad med rislende vann og blinkende vannspeil. Den varierte og godt gjennomarbeida utformingen av dalsidene skaper et langstrakt park rom som inviterer til opphold og ulike aktiviteter,» heter det i begrunnelsen fra juryen.

Det er Dronninga landskap som har tegnet Bjerkedalen park. Det er de samme som også har utformet Carl Berners plass og Dronning Eufemias gate.

Les også: Bjerkedalen park skal være forbilde

Grønn hovedrolle

– For oss som landskapsarkitekter er det gøy å tegne en park, hvor det grønne har hovedrollen, sier landskapsarkitekt Rainer Stange i Dronninga landskap til Dagsavisen.

– Bjerkedalen et prosjekt som er blitt lagt merke til, både i byen, landet og utover landet. Det å lage en park, er noe av det beste som kan skje for en landskapsarkitekt, sier Stange.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Nyeste fra Dagsavisen.no: