Nyheter

Drømmetreffene kommer mot Vålerenga

(Vålerenga - Rosenborg 0-2). Mike Jensen fikk drømmetreff og senket VIF. Drømmetreff senket også VIF i forrige Ullevaal-kamp. Men VIF får ingen drømmetreff egen vei. - Vi trenger den forløsende scoringen. Prestasjonen vår mot RBK var helt ok, sier Kjetil Rekdal.

Bilde 1 av 5

Av Eivind B. Holth

ULLEVAAL STADION:  Vålerenga står uten både scoring og poeng etter to sene mål av Yann-Erik de Lanlay og Mike Jensen. Kjetil Rekdal ville likevel ikke klandre egne spillere etter 0-2-tapet for Rosenborg.

Da oppgjøret så ut til å ende målløst, avsluttet de Lanlay et strålende Rosenborg-angrep, før Jensen doblet få minutter senere med en suser av et langskudd.

– Det var utrolig deilig å få det første målet så tidlig i sesongen. Det gir ro og ikke minst selvtillit, som er det viktigste, sa de Lanlay til NTB.

2-0-seieren betyr at den regjerende seriemesteren står med to strake seiere etter tapet for Odd i serieåpningen.

– Vi hadde veldig god kontroll, spesielt i første omgang. Vi får litt press imot de første ti-femten minuttene av annen omgang, og da blir det litt Hawaii-fotball og vanskelig å kontrollere. Det er ikke en fordel for oss, for da kan det fort bli tilfeldig hvem som scorer, oppsummerte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

– Den siste halvtimen har vi bedre kontroll, og når vi scorer føler jeg meg trygg på at de ikke kan komme tilbake.

Verste siden 1996

For hjemmelaget betyr resultatet at Vålerenga er inne i sin dårligste sesongstart siden 1996 etter tap for Viking, Sogndal og Rosenborg. Den gangen rykket Oslo-laget ned fra eliteserien.

– Det skjer ikke i år, lovet trener Rekdal, som er klar på hvor skoen trykker.

– Vi scorer ikke mål og har ikke vært farlig nok. Nå nærmer vi oss 30-40 dødballer vi burde fått mer ut av, for eksempel. Det er surt å stå her med null poeng. Kvalitetsforskjellen på lagene kommer litt for mye til syne de siste 15-20 minuttene, dessverre, men det vi leverer i begynnelsen av annen omgang er veldig bra. Da har vi et godt trykk på dem, men vi klarer ikke å skape de store farlighetene.

Vålerenga har kun vunnet to av de siste 19 hjemmekampene mot trønderne i eliteserien og står nå med ni strake tap mot Rosenborg. Rekdal gir ikke spillerne skylden.

– Vi gjorde det vi kunne, det er ikke noe vi kan klandre spillerne for. Vi skal ikke møte Rosenborg hver helg. Den prestasjonen her kunne gitt seier mot et annet lag, sa Rekdal til NTB.

Rosenborg-dominans

Vålerenga fosset imidlertid ut av startblokkene foran drøyt 13.000 tilskuere på Ullevaal stadion med tro på poeng, før Rosenborg tok over og dominerte ballinnehavet. Herman Stengel fikk en tidlig mulighet fra kort og skrått hold, men avslutningen gikk rett på André Hansen.

Anders Konradsen, Yann-Erik de Lanlay og Mike Jensen hadde sine sjanser for bortelaget utover i omgangen, men det ble bare nesten for Rosenborg de første 45 minuttene.

Avgjorde i sluttminuttene

Etter 20 minutter med stillingskrig, skapte Pål André Helland, som scoret to mål i fjorårets oppgjør på Ullevaal, sin første mulighet. Overstegsfinten sendte Jesper Arvidsson i bua, skuddet i lengste var hardt, men Aslak Falch var like god i Vålerenga-målet.

Med sju minutter igjen på klokka fikk Rosenborg omsider betalt for presset. Jonas Svenssons innlegg fant de Lanlay som kom på et flott løp fra motsatt kant og avsluttet kontant. Like etter punkterte Rosenborg-kaptein Jensen med et kontant langskudd fra rundt 20 meter.

Mohammed Abdellaoue hadde en god mulighet til å utligne på 1-0, men rakk aldri fram til ballen foran mål. (©NTB)

KAMPFAKTA

Eliteserien fotball menn lørdag, 3. runde:

Vålerenga – Rosenborg 0-2 (0-0)

Ullevaal stadion: 15.146 tilskuere

Mål: 0-1 Yann-Erik de Lanlay (83), 0-2 Mike Jensen (87).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar. Gult kort: Anders Konradsen, Rosenborg.

Vålerenga (4-2-3-1): Aslak Falch – Simon Larsen, Enar Jääger, Kjetil Wæhler, Jesper Arvidsson – Christian Grindheim, Sander Berge – Daniel Fredheim Holm, Herman Stengel (Mohammed Abdellaoue fra 54.), Rasmus Lindkvist (Deshorn Brown fra 86.) – Elías Már Ómarsson (Simen Juklerød fra 61.).

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Tore Reginiussen (Johan Lædre Bjørdal fra 89.), Hólmar Örn Eyjólfsson, Jørgen Skjelvik – Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø (Gudmundur Thórarinsson fra 86.) – Pål André Helland, Christian Gytkjær (Matthias Viljalmsson fra 80.), Yann-Erik de Lanlay.

Start – Viking 0-1 (0-1)

Sør Arena: 6112 tilskuere

Mål: 0-1 Suleiman Abdullahi (27).

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden. Gult kort: Björn Daníel Sverrisson og André Danielsen, Viking, Kristoffer Ajer, Start.

Start (4-4-2): Håkon Opdal – Jens Kristian Skogmo, Tapio Heikkilä, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad – Mathias Rasmussen (Chidiebere Nwakali fra 70.), Gudmundur Kristjánsson, Kristoffer Ajer, Espen Hoff (Robert Sandnes fra 87.) – Uduak Cyril Idemokon, Espen Børufsen (Lasse Sigurdsen fra 87.).

Viking (4-4-2): Iven Austbø – André Danielsen, Anthony J. Soares, Karol Mets, Kristoffer Haugen – Zymer Bytyqi (Claes Kronberg fra 65.), Abdi Ibrahim, Björn Daníel Sverrisson, Samuel Adegbenro (Joackim Jørgensen fra 84.) – Suleiman Abdullahi, Patrick Pedersen (Mathias Bringaker fra 72.).

Nyeste fra Dagsavisen.no: