Nyheter

Vil ha fortgang i utbyggingen på Ensjø

Fire borettslag på Ensjø ønsker fortgang i boligbyggingen og stans i omgåelse av reguleringsplanen. Nå har de fått byråden med på laget.

Bilbyen på Ensjø skal bli boligbyen på Ensjø, og ifølge reguleringsplanen skal bilrelatert virksomhet vekk.

Fått nok

Men fire borettslag og sameier; Ellipsen borettslag, Gladengen Park borettslag, Gla´enga Eierseksjonssameie og Stålverksparken borettslag, som til sammen representerer 430 leiligheter, har fått nok. De synes utbyggingen går altfor sakte.

De mener at grunneierne omgår reguleringsplanen, og ønsker at områder som er regulert til boliger faktisk blir begynt bygget på.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Vil møte Raymond

– Vi har bedt om et møte med byrådsleder Raymond Johansen (Ap), men etter hva vi har forstått, fikk han aldri brevet fra oss. Det ble videresendt til Plan og bygningskontrollen fra forværelset hans, sier Ove Bengt Berg, styreleder i Ellipsen borettslag, til Dagsavisen.

I forrige uke ba han om et møte via byrådslederens twitterkonto.

– Noe svar har jeg ikke fått, sier styrelederen.

Men byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) har også fått brevet. Hun deler og forstår Ensjøbeboernes frustrasjon over at det bygges for sakte på Ensjø. Hun vil også ha bilforretningene raskere bort.

LES OGSÅ: Beboere i Ensjøbyen føler seg lurt

MDG vil også ha bilene bort

– Vi ønsker å få gjort noe med dette. Derfor vil vi på Boligforums møte i mars ha Ensjø-utbyggingen som et eget tema. Der vil vi ta opp problemstillingen med grunneiere og utbyggere, sier byrådssekretær Rasmus Reinvang (MDG) til Dagsavisen.

– Vi ønsker bilforretningene bort fra området. Nå må vi se hva vi i kommunen kan gjøre, for eksempel om vi kan bidra til å finne et område hvor bilforretningene kan flyttet til. Vi vil ha en dialog med alle berørte parter, for å finne en løsning, sier Reinvang.

– Det er flott at byråden skjønner vår frustrasjon, og vil ta tak i dette. Grunnen til at vi har bedt byrådslederen om et møte, er at vi mener det er Raymond Johansen som har det overordnede politiske ansvaret. Før valget gikk han ut og etterlyste regulering av tomter til boligbygging, men her er jo tomtene alt regulert i 2007. Nå må han vise at det er politikerne som bestemmer, og ta sine valgkamputspill på alvor, sier Berg til Dagsavisen.

– Jeg er veldig redd for politikere som er velvillige i ord, har makt, men likevel ikke handler, legger han til.

LES OGSÅ: Slik har Oslo endret seg gjennom 200 år

– Blir bra til slutt

Men utviklingen går sin gang på Ensjø.

– Muligens ligger noen litt etter skjema, men vi Tiedemannsbyen har i hvert fall to felt i salg og snart et til seilende opp, sier prosjektdirektør i Ferd, og styremedlem i Foreningen Ensjøbyen, Knut M. Tolo til Dagsavisen.

– Det aller meste av bilrelatert virksomhet er regulert til boliger. Og det vil bli bra til slutt, sier han.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!