Nyheter

Vålerenga trues med spill for tomme tribuner

Hvis Vålerenga ikke får kontroll på supporterne, truer Norges Fotballforbund med spill for tomme tribuner. Opptøyene i siste serierunde i fjor koster klubben 100.000 kroner.

Vålerenga er ennå ikke formelt straffet etter at noen av supporterne brukte ulovlig bluss i siste serirunde mot Strømsgodset i Drammen i fjor. Men påtalenemda i Norges Fotballforbund har kommet med sin innstilling: 100.000 kroner i bot.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Endelig straff

Det er Doms- og sanksjonsutvalget som ilegger den endelige straffen, men det er veldig sjelden innstillingen blir vesentlig endret. Og verre for VIF: Nemda mener det er skjerpende for klubben at hendelsene gjentar seg og det trues med ytterligere tiltak hvis det skjer på nytt: Spill for tomme tribuner.

De legger vekt på at blussingen skjedde i en tilskuermengde og at mange var maskert.

– Det er veldig trist for klubben at vi har kommet i denne situasjonen og vi må gjøre det vi kan for å rydde opp, sier daglig leder i Vålerenga, Morten Nydal til Dagsavisen. Han har sittet i jobben i fire dager og håper på bedre arbeidsdager enn dette.

– Såvidt jeg vet er det første gang det skriftlig er antydet at tomme tribuner kan bli en sanksjon mot Vålerenga. Selvfølgelig er dette alvorlig, sier han.

REKDAL: – Supporterbråket ødelegger klubben

Hærværk på tribunene

Vålerenga har redegjort skriftlig for hendelsene i Drammen og har ikke prøvd å bortforklare noen ting. Det ble avfyrt over hundre bluss, blinkere og røykbomber. Noe ble kastet inn på gressmatta og det var hærværk på tribunene.

Påtalenemda har funnet det det godtgjort at personer som har handlet på vegne av klubben har handlet forsettlig, og klubben stilles derfor objektivt ansvarlig. Hvis innstillingen blir stående, har VIF fått samlet 370 000 kroner i bøter under 2015-sesongen.

– Det som skjedde i Drammen var langt over streken. Slik kan vi ikke ha det, sier Morten Nydal.

Trener Kjetil Rekdal var klar i sin tale da bøtene samlet seg opp utover i fjorårssesongen.

– Vi må få slutt på dette tøvet som kun er ødeleggende for hele klubben. Nå blir det en ny bot som tilsvarer utgfter til en treningsleir. De må forstå alvoret snart, sa Kjetil Rekdal til Dagsavisen etter opptrinnet i Drammen.
Hvis klubben må spille for tomme tribuner i en kamp på Ullevaal er det inntekter på et helt annet nivå som går tapt.
PS: Vålerenga serieåpner mot Viking på Ullevaal mandag 14. mars.

Mer fra Dagsavisen