Nyheter

Stjernekokker slår seg sammen

Ylajali-sjefen Even Ramsvik åpner ny restaurant på Astrup Fearnley Museet sammen med flere superkokker.

Even Ramsvik stengte dørene til Michelin-restauranten Ylajali før jul. Nå skal han koke sammen nye prosjekter med kameratene Tom Victor Gaus­­dal, Stian Floer og Anders Braathen, skriver Dagens Næringsliv.

Har startet firma

De kjente kokkene skal videreutvikle stedene de allerede driver: Smalhans, Hitch­­hiker, Strand Restaurant og bakeriet Handwerk. Sam­­­men har de startet firmaet Lava, som skal eie og drive spisestedene.

Det første store prosjektet blir Sentralen, som åpner 1. mars i de gamle lokalene til Christiania Sparebank. Sentralen skal bli et nytt hus for kulturproduksjon og innovasjon med konsertsaler, produksjonsrom, restaurant og kontorplasser.

LES OGSÅ: Tredobler prisen på bysykler

Surdeig og kunst

I løpet av året åpner stjernkokkene også en filial av surdeigsbakeriet Handwerk i Botanisk Hage på Tøyen og en «pop-up» på Sagene. På sikt kommer det også et spisested i Astrup Fearnley Museet, i samarbeid med kaffe- og coctailbaren Fuglen, skriver Dagens Næringsliv.

Ut og spise? Les restaurantanmeldelser her