Nyheter

Vålerenga best uten ball

To måneder før seriestart driver Vålerenga gammeldags løpetrening. Det er det gode grunner til, mener Kjetil Rekdal i årets første fotballsnakkis. Og han forteller hvem som er VIFs raskeste spiller.

SE FOTBALLSNAKKIS OVER

VALLHALL: Som hvert år er VIF ute etter medalje og skal kjempe i toppen.

Trenerlegende Nils Arne Eggen hadde et postulat om at all fotballtrening skal skje med ball. Den regelen følger ikke VIF.

 Det er lenge siden Nils Arne holdt på og jeg er ganske sikker på at løping og bruk av pulsklokker er innført i Rosenborg også, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Rekdal var selv med og ledet denne økta inne i Vallhall der det var spurter av forskjellig lengde, såkalte stigningsløp og «doggies». Normalt øvelser mange fotballspillere ønsker å slippe.

Nå er også samtlige VIF-spillere testet i hurtighet og spenst, samt hurtighet på Toppidrettssenteret. Lagets raskeste spiller er Rasmus Lindkvist (25) med 4,6 sekunder over 40 meter, mens Sander Berge (17) løper på 4,6 sekunder. Og Rekdal mener han har lite å bekymre seg for.

Er dette etter inspirasjon fra den harde fysiske treningen i tysk fotball?

 Tyskerne trener tøffest og det skyldes at de også er  stand til det. Dette handler også om skadeforebygging, sier Rekdal, som mener det er naturlig å bruke januar til mye slik trening. Men allerede lørdag kommer årets første treningskamp, borte mot Kongsvinger, sier Rekdal.

LES OGSÅ: Selvkritisk Rekdal

Nye målmenn

I fotballsnakkisen er vi altså også innom det kontinuerlige medaljekravet i Vålerenga og om det blir ytterligere endringer i spillerstallen. Men Moa er tilbake, skadefri og ser pigg ut, ifølge Rekdal.

Per i dag blir stammen i laget den samme som i fjor, med unntak av en garantert endring. Ny keper. Keepertrener Gjermund Østby vet ikke om årets førstekeeper vil hete Aslak eller Marcus til fornavn. Men en av dem blir det.