Nyheter

Stor interesse for støtteordning for elsykkel i Oslo

På bare to dager har Oslo kommune mottatt rundt 300 søknader om støtte til kjøp av elsykkel. – Interessen er svært stor, fastslår Anders Mikkelsen i Klima- og energiprogrammet.

Det var det rødgrønne byrådet som lovet støtte for å få flere til å velge sykkel framfor bil da samarbeidserklæringen ble lagt fram i fjor høst. Det ble satt av 5 millioner kroner hvor folk kan søke om 20 prosent støtte og inntil 5.000 kroner for å kjøpe elsykkel.

300 søkere

Søknadsskjemaet ble lagt ut på Oslo kommunes hjemmeside 4. januar, og bare etter to dager er det registrert rundt 300 søkere, lagt mer enn det som er vanlig for andre støtteordninger.

– Ingen andre enøktiltak har vært så populære på så kort tid. Det er kjempepositivt at så mange ønsker å skaffe seg elsykkel, sier energirådgiver Mikkelsen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Størst interesse i starten

Taket på 5 millioner kan dermed nås raskt dersom interessen fortsetter, men Mikkelsen forteller at man ofte ser at interessen flater noe ut.

– Vi ser ofte mest interesse i starten. Så avtar det litt, med en roligere strøm av søknader.

– Så vi får se an utviklingen, legger han til.

Støtteordningen skal revideres når man nærmer seg taket, og det er byråden som skal ta stilling til om støtten skal utvides eller ikke. (NTB)

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

Mer fra Dagsavisen