Nyheter

Sover ute for skoene til Kanye West

Kanye Wests sko og klær er populære. Men spesielt kleskolleksjonen har fått mye kritikk, og Dagsavisens moteekspert synes den er dyr.

SE VIDEO OVER!

Kanye West slipper ny joggesko og kundene legger seg i kø. Skoene selges for 2295,-, men går for opp mot ti tusen på eBay fordi de slippes i begrenset opplag.

– 14. november slipper vi den nye Yeezy Boost 350, forteller avdelingsleder på Yme, Fredrik Johansson til Dagsavisen.

Dermed bekrefter han det mange har ant en stund: Det kommer flere modeller av de populære skoene til Kanye West. Utgaven som kommer nå sies å være beige. Det vil ikke Johansson bekrefte, men han kan fortelle at det også muligens kommer en høy modell i svart på Black Friday. Handledagen havner i år på 27. november. Han forventer at kunder ligger i kø i dagevis. Det var lange køer også forrige gang. Butikken regner med å få inn rundt 30 par, men kan ikke bekrefte dette enda.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Men først skal Kanye West lansere kleskolleksjon. En kolleksjon for dem med litt mer mellom hendene enn gjennomsnittet. Kanye West skal ha 20.000 for frakken sin og 4.500 for en trøye. Likevel var det hektisk ved stativet under lanseringen på YME i Oslo.

–  Klærne kommer ikke helt til sin rett på stativet. De våkner til liv når de kommer på en kropp, sier Dagsavisens moteekspert, Sissel Hoffengh.

Kolleksjonen er allerede meget populær blant kjendiser. Justin Bieber hadde for eksempel på seg «Yeezy» da han var i Norge nylig. Designet har fått mye omtale rundt den relativt avslappede fasongen, og West har opplevd mye kritikk for det plutselige initiativet til egen kleskolleksjon.

En av dem som var innom butikken var Kristoffer (18).

– Det er klart det betyr noe at det er Kanye West. Han er «da shit», sier Kristoffer under lanseringen.

SE OGSÅ: Balmain-lansering i Oslo

19 plagg

Butikken YME i Paleet i Oslo lanserte nylig Kanye West sin nye kleskolleksjon «Yeezy». 19 plagg med pris opp mot 20.000 kroner er nå tilgjengelige for ventende kunder i Norge. Tross prisen var det altså likevel ivrige kunder som gjerne prøvde på selv de dyreste klærne. Allerede da dørene åpnet var flere plagg på vei fra stativet til ivrige kunder. Ti kunder hadde stått i kø. Men frakken til 20.000 kroner den hang igjen på stativet.

– Det er et signaturplagg, et som viser at vi har kolleksjonen, sier avdelingsleder på Yme, Fredrik Johansson.

– Jeg skal nok ikke kjøpe den, den koster jo 20.000 kroner.  Det har jeg ikke penger til enda, lo Kristoffer om frakken.

Kjente ansikter

I samarbeid med Adidas er «Yeezy» blitt beskyldt for å være kun enda en kolleksjon publisert av kjente ansikter.

– Vi har jo Lindsay Lohan som for en tid tilbake prøvde på det samme. Det gikk ikke så bra, for det har jo litt å si at dette ikke er designere, forteller Sissel Hoffengh, Dagsavisens moteekspert. West har fått mye negativ kritikk for blant annet dette. Andre mener klærne rett og slett ser for gjennomsnittlige, for store eller for avslappet ut.

– Hvor stor «hit» denne kolleksjonen egentlig blir er jo morsomt å se. Jeg syns det er dyrt, sier Sissel Hoffengh.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

Mer fra Dagsavisen