Nyheter

Byråden vil endre praksis for inkassovarsel

– Som mor hadde jeg blitt skremt av å få et slik brev, sier byråd Tone Tellevik Dahl (Ap). Nå oppfordrer hun FUS Trygge Barnehager til å endre praksisen for inkassovarsel.

Bilde 1 av 3

Dagsavisen skrev lørdag om den private barnehageeieren, FUS Trygge Barnehager, og at de ved manglende betaling, sendte ut inkassovarsel og trussel om oppsigelse av plassen, kort tid etter forfall.

– For oss var dette rett og slett en forglemmelse i en hektisk hverdag. Vi betalte umiddelbart den summen vi betaler hver måned, samt purregebyr, fortalte Kjersti Engen Marsdal lørdag. Hun barn i Asperud barnehage i Oslo. Også foreldre i den andre Trygge Barnehage-barnehagen Smedbakken har reagert.

LES OGSÅ: Foreldre åpner menighetsbarnehage

Skremt

Det har fått mange til å reagere.

Selv hadde byråden likt dårlig å få et slikt inkassovarsel.

– De aller fleste, forventer en betalingspåminnelse. Jeg har full forståelse for at de som har fått brevet opplever det som en trussel. Og jeg støtter foreldrenes oppfattelse. Brevet er formulert på en kraftig måte, sier Tone Tellevik Dahl (Ap), som kun har sittet i få dager som nytt byråd for oppvekst og kunnskap.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Rydder opp

Byrådet har avgitt en sak om endring i de kommunale barnehageforskriftene, som vil sikre at barn får barnehageplass selv om foreldre har noen utestående betalinger.

– Saken ligger hos komiteen, og jeg håper på en rask behandling, sier hun til Dagsavisen.

– Det er flott av det nye byrådet nå tar tak dette og rydder opp i kommunens egen praksis. Saken viser at vi står maktesløse ovenfor de private aktørene, sier Bjørnar Moxnes (Rødt) til Dagsavisen som ønsker lovendring.

– I Bergen har  byrådet slått fast at barnehagene ikke skal true med utkastelse av barn, sier han.

Oppfordring

– Min oppfordring til FUS Trygge Barnehager og andre private aktører er lytte til kunnskapsministerens tolkning, og ikke true med oppsigelse. En måneds utestående betaling er ikke et betydelig mislighold og skal derfor ikke utløse varsel om inkasso og miste av plass. Det er bedre å gå i dialog med dem som ikke betaler til forfall, og avdekke grunnen til at de ikke betaler, sier Tone Tellevik Dahl.

Les også: Ti barnehager i Oslo har fått nye eiere

– Kan du instruere FUS Trygge Barnehager til å endre praksis?

– Jeg har ikke rukket å få oversikt over alle mine fullmakter, men jeg oppfordrer dem uansett til å velge en annen metode, sier Tellevik Dahl.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

Nyeste fra Dagsavisen.no: