Nyheter

Lyn: – Uvirkelig at vi rykker ned

(Senja – Lyn 3-4). Lyn vant sin tredje kamp på rad, men ettersom Ullern også vant sin hjemmekamp, er Lyn i praksis i 3. divisjon neste år. De må hente opp 17 mål i siste serierunde.

Moses Mawa scoret seiersmålet for Lyn mot Senja lørdag. FOTO: HAAKON FRYDENBERG THON

Igjen hadde Lyn kniven på strupen, igjen måtte de vinne for å ha håp om overlevelse, og igjen gjorde de det. Også lørdagens kamp på Senja ble et drama som på så mange 2.-divisjonsarenaer i denne nest siste serierunden.

– Det føles uvirkelig å si at vi rykker ned når vi i teorien ikke har gjort det. Men også vi ser fakta i øynene, sier Lyns spillende trener, Tresor Egholm til Dagsavisen.

Laget blir igjen i Nord-Norge til søndag og får tid til å fordøye situasjonen og planlegge siste seriekamp mot nedrykksklare Holmen på Bislett om en uke.

– Vi skal levere en solid serieavslutning. Så får vi bare se hva som skjer i siste runde, sier Egholm, som har storsinn nok til å gratulere Ullern med deres seier over VIF2.

– Ullern har også hatt press på seg og vant kampen de måtte vinne, sier han.

– Men det føles urettferdig for oss etter den flotte høstsesongen vi har hatt. I høst har vi vært et solid 2.-divisjonslag med fem seire og to uavgjorte på de ti siste kampene, sier han.

Teorien som sier at Lyn kan klare seg, handler om at Lyn må vinne eksempelvis 9-0 mot Holmen, mens opprykksklare KFUM slår Ullern 8-0 på Ekeberg. Da er Lyn forbi. Det er mye galskap i fotball, men neppe så mye.

LES OGSÅ: KFUM feiret opprykket i nord

Startet svakt

Lyn framsto nervøse og famlende fra start på Senja stadion, men tok seg kraftig opp. Hjemmelaget tok ledelsen på heading etter corner tidlig, før Lyn snudde kampen totalt.

Junioren David Hickson dundret et skudd i tverrliggeren før han scoret på et nytt langskudd midtveis i omgangen. 1-1 ble også pauseresultatet.

Fem minutter etter hvilen sendte Egholm Lyn i ledelsen etter flott forarbeid av Jonas Scheie Hammer. Ti minutter senere byttet de roller, da Egholms stikkpasning sendte Hammer alene med keeper. Og Lyn ledet med to mål.

Men i påfølgende angrep handset en Lynspiller inne i feltet, og Senja reduserte på straffespark før lagets toppscorer Christer Jonsgård utlignet på en fin gjennomløpning.

Men tre minutter før slutt blåste dommeren for holding inne i feltet og Lyn fikk noe som så ut som et billig straffespark. En annen junior, Moses Mawa, satte sin femte scoring for sesongen.

Og Lyn kunne juble for seieren. Helt til resultatet fra Ullern – VIF2 nådde fram: 1-0 til Ullern.

LES OGSÅ: Ingen Lyn-hjelp fra VIF, Ullern holdt unna

Gratulerer KFUM

Trenerduoen Tresor Egholm og Mikal Aaserud fortsetter jobben neste år, og de tror de fleste spillerne også blir med på prosjektet å få Lyn opp igjen. For trener Egholm ble det et paradoks at Lyn og KFUM gikk hver sin vei på samme dag i samme område. KFUM slo Finnsnes 2-1 borte og rykket opp.

– Jeg spiller futsal i KFUM og kjenner miljøet godt og vi må bare gratulere KFUM med opprykket. Det er fullt fortjent, sier Egholm, som håper å slippe og spille selv neste år, selv om det har vært praktisk og fruktbart denne sesongen.

PS. I slutten av oktober skal planene for gjenreisningen av Lyn sportslig og økonomisk presenteres.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

KAMPFAKTA

2. divisjon, avdeling 1 lørdag:

Senja – Lyn 3-4 (1-1)

Senja stadion: Ca 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Sondre Bergstedt Flaat (9), 1-1 David Hickson (24), 1-2 Tresor Egholm (49), 1-3 Jonas Scheie Hammer (59), 2-3 Isak Furu Krogstad (62, str), 3-3 Christer Johnsgård (77), 3-4 Moses Mawa (87, str).

Dommer: Geir Håkon Olsen, Nordstranda IL. Gule kort: Fredrik Allertsen, Senja, Tresor Egholm, Ousmane Fane, Lyn.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!