Nyheter

KFUM feiret opprykket i nord

(Finnsnes - KFUM 1-2). KFUM feiret på idylliske Hamn Resort i Senja etter at opprykket til 1. divisjon var klart lørdag ettermiddag. – Vi unner oss et glass champagne på en dag som denne, sier trener Ståle Andersen.

Bilde 1 av 2

Av Per Erik Moen

Da Grorud snublet i sin hjemmekamp mot Skeid, gjorde KFUM sin del av jobben.  Med en sterk borteseier over Finnsnes, var saken biff, som den legendariske radiokommentatoren Bjørge Lillelien sa.

– Vi har vært best gjennom hele sesongen. Vi vant de ti første seriekampene. I en periode ledet vi tabellen med 11 poeng. Og vi har vunnet de to siste kampene mot to av de sterkeste lagene, Tromsdalen og Finnsnes. Rett og slett veldig fortjent, sa trener Ståle Andersen i telefonsamtale med Dagsavisen lørdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Derfor vil VIF ha Oslo-lag opp

Kjappe kontringer

Han forteller at hjemmelaget Finnsnes kom best igang i kampen, men så klarte "Kåffa" å sette mer press på dem, og det var fortjent nok da Sindre Ek satte 1-0 etter en kontring da 28 minutter var spilt.

Hjemmelaget Finnsnes, som sto med ti strake seriekamper uten tap, utliknet bare ni minutter senere, og lagene gikk til pause med 1-1.

På det tidspunktet ledet Skeid 1-0 over opprykksrival Grorud. Det hele så lyst ut for KFUM.

LES OGSÅ: Ingen Lyn-hjelp fra VIF, Ullern holdt unna

Et lite glass

– Så ble det en slitekamp etter pause, og det hele ble avgjort da Stian Sortevik satte inn 2-1-goalen på en kontring etter 70 minutters spill, sier Ståle Andersen.

På det tidspunktet var ingenting avgjort, for Grorud hadde snudd til 3-1 ledelse mot Skeid. Og fortsatt levde håpet om opprykk. Men så sprakk det. Tre Skeid-scoringer på et drøyt kvarter snudde alt på hodet. Grorud var seks poeng bak KFUM, som kunne sprette champagnen.

LES OGSÅ: Skeid knuste Groruds opprykksdrøm

– Vi skal bli her oppe til søndag. Nyte at vi har klart å rykke opp. God middag og altså et lite glass til de av oss som ønsker det ved en slik anledning, sier KFUM-trener Andersen.

Dagsavisen sier seg enig i at det er det beste laget som er klare for opprykk. Det har blitt jobbet grundig i mange år i gjengen fra Ekeberg. Det rekrutteres i stor grad i egne rekker.

Nedover i de aldersbestemte klassene spilles det "Kåffa-fotball", det er en rød tråd gjennom hele linja.

Laget har jevnt over vært klart best gjennom hele sesongen!

LES OGSÅ: Lyn: – Uvirkelig at vi rykker ned

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Uviss framtid

– Men er dere gode nok til å klare å overleve i 1. divisjon neste sesong, Andersen?

– Godt spørsmål. Nå skal vi spille den siste serierunden hjemme mot Ullern neste helg, så skal vi sette oss ned og legge planer for neste sesong. Men det er klart at vi trenger en bredere og mer robust stall, ja.

– Hva med deg, fortsetter du som trener?

– Det kan jeg ikke svare på før siste serierunde er ferdigspilt, og vi har hatt samtaler innad i klubben, avslutter KFUM-trener Ståle Andersen.

Vakrere omgivelser å feire et seriegull i enn ytterst i havgapet i Senja, skal en lete etter.

Klubben selv feirer opprykket i KFUM-hallen etter den siste kampen mot Ullern lørdag om en uke.

KAMPFAKTA

2. divisjon, avdeling 1:

Finnsnes - KFUM 1-2 (1-1)

Finnsnes stadion: 51 tilskuere.

Mål: 0-1 Sindre Ek (28), 1-1 Glenn-Martin Andreassen (37), 1-2 Stian Sortevik (70).

Dommer: Tom-Jøran Henriksen, Krokelvdalen. Gule kort: Andreas Løvland, Dan-Roger Roland, Finnsnes, Christoffer Dahl, KFUM.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!