Nyheter

– Jeg er ikke fornøyd med egen innsats

Selv om VIF-trener Kjetil Rekdal når klubbens mål om å gjøre det bedre enn i fjor er han ikke fornøyd med den trenerjobben han har gjort denne sesongen.

Rekdal om bronseplass, egen trenergjerning og investor Trøim. FOTO: FREDRIK BJERKNES
– Jeg setter enormt høye krav til meg selv og mine resultater. Selv om klubbens mål var å gjøre det bedre enn forrige sesong, og vi ligger godt an til å klare det, så er jeg ikke fornøyd.

Dagsavisen møter Kjetil Rekdal på Valle etter trening. VIF har ikke helt gitt opp håpet om medalje denne sesongen. Det er seks poeng opp til Strømsgodset på tredjeplass. VIF møter Odd hjemme og Godset borte i de to siste serierundene.

– Men først er det Bodø/Glimt borte fredag. Den kampen må bare vinnes for at håpet skal kunne opprettholdes, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

FOTBALLSNAKKIS: SE VIDEOINTERVJUET MED REKDAL HER

Rekdal snakker godt med VIFs investor Tor Olav Trøim.

– Ti spillerkontrakter går ut ved nyttår. Det vil åpne seg nye muligheter. Men først og fremst må vi klare å bite godt fra oss i de fem siste serierundene. Tabellsituasjonen vil ha betydning, også for den videre satsingen, sier Rekdal.

– Hva mer kan du si om Trøims rolle framover?

– Ikke mer enn jeg har sagt. Han stiller krav til at vi gjør som avtalt; rydder opp i kontrakter, ordner opp på banen.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

Rekdal er klar på at et lag består av individer og at kjeft ikke nødvendigvis gjør noen bedre. Dessuten; han er selv blitt eldre.

– Det har noe med alderen å gjøre. Det har noe med utviklingen av deg selv, og det har noe med klokskap å gjøre. Altså, kjefte på spillerne dine kan du gjøre av og til. Det er ikke noe du kan gjøre hver uke. Det nytter ikke, det har jeg slutta med for lenge siden, sier Rekdal.

Selv var han best under press.

– Men det har litt med hvilke typer du har og da. Det er noen som trenger kjeft for å prestere. Mens andre trenger litt mer kos og litt mer tålmodighet. Litt mer barnslig kommunikasjon, om du kan si det sånn? Jeg var best når jeg ble satt under press. Hvis jeg fikk skryt brydde jeg meg ikke om det egentlig, sier Rekdal.