Nyheter

Drapstruet etter flyktninginnlegg

Men blogger Sophie Elise Isachsen (20) vil blogge mer om innvandring, flyktninger og fremmedhat.

«Din horete feige landssviker». «Kast henne til ulvene, la henne bli gruppevoldtatt og kutt hodet av henne». «Du burde blitt voldtatt av en muslim». Etter at rosablogger Sophie Elise Isachsen sang ut mot nettroll som ikke ønsker flyktninger velkommen til Norge har hun mottatt et ras av hatmeldinger og trusler.
 
Nylig gikk AUF-leder Mani Hussaini ut og støttet henne, med oppfordring til andre om å gjøre det samme. AUF-lederen påpekte at Isachsen er en viktig stemme som snakker til veldig mange unge mennesker, og at det er viktig at folk som henne ikke blir skremt til taushet men fortsetter å ytre seg i det som er vår tids største humanitære krise.  Isachsen som for tiden ferierer med familien i Spania, er takknemlig for støtten fra AUF-lederen, og selv om hun blir skremt akter hun ikke å slutte å blogge om saker hun synes er viktige.

– Jeg tror generelt sett at innvandring, flyktninger og fremmedhat er noe jeg kommer til å blogge mye om, det er jo ikke noe jeg jevnt over engasjerer meg flittig over, men jeg har mine tanker og mine planer som jeg skrev på bloggen der og da. Men jeg er absolutt ikke redd for å ytre min mening.

LES KOMMENTAREN: Spøtt ut, Sophie Elise!

– Blir du skremt av alle de stygge kommentarene du har fått?

- Nja, både og. Jeg har jo fått høre mye rart opp gjennom årene, men det er jo så klart ikke behagelig å høre at noen vil drepe deg.

– Hva tenker du om folk som skriver denne typen meldinger?

– Jeg tenker at det er latterlig og utrolig egoistisk. Det virker som om flere nordmenn tror det er de personlig som har stått for at Norge er et så trygt land som det er, svarer hun på mail fra Spania. Hun er usikker på hvor klokt hun tror det er å ha åpne kommentarfelt i avisene.

– Jeg har ikke kommentarer på bloggen min så der er det ikke noe problem, og når aviser intervjuer meg leser jeg absolutt ingenting av det som skrives i kommentarfeltene. Det har jeg rett og slett ikke godt av.

Det er ikke første gang Sophie Elise Isachsen tar opp samfunnsaktuelle temaer på bloggen sin. Før påske oppfordret hun blant annet til boikott av Freias påskeegg, et innlegg som skapte stor debatt rundt bruk av usunn palmeolje i søtsaker. Og hun har tatt opp temaer som mobbing og blitt kalt knulledokke fordi hun skriver om silikon og skjønnhetsoperasjoner, og poserer lettkledd på bloggen sin. At rosabloggere stemples som dumme og selvopptatte, og i tillegg får tyn når de er samfunnsengasjerte synes hun er merkelig.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

– Det er synd at man får tyn, alle burde få lov til å engasjere seg uavhengig av hvordan man ser ut eller hvilket yrke man har.

– Da du begynte å blogge, hadde du tenkt at du skulle lage en samfunnsrefsende blogg?

– Jeg hadde vel egentlig ikke planlagt noe, jeg ville bare skrive om meg og mitt liv og da er en naturlig del for meg også å være samfunnsengasjert. Det er ikke noe jeg mener jeg «må», jeg har alltid vært engasjert og stilt spørsmålstegn ved ting så det faller naturlig, sier Isachsen som skjønner at hun regnes som en rosablogger fordi hun blogger om mange personlige ting.

– En blogg er personlig også. Og personligheten min har flere farger enn bare rosa.

Mer fra Dagsavisen