Nyheter

«Nei til søndagsåpne butikker betyr kroken på døra for Grünerløkkas særpreg»

DEBATT: Søndagsåpne, koselige småbutikker er ett av elementene som gjør Grünerløkka til et spennende mål for søndagsturen.

Av: Jon Ole Whist, bystyrekandidat Høyre

Søndagsåpne, koselige småbutikker er ett av elementene som gjør Grünerløkka til et spennende mål for søndagsturen. Sivil ulydighet mot statlig overstyring har gitt Oslofolk en smakebit på en annerledes handledag. En handledag med lavere puls, senkede skuldre og bedre tid.

Jeg vil ikke forsvare ulovlig søndagsåpent. Denne atferden er konkurransevridende, og gjør det vanskeligere å drive for lovlydige butikkeiere. Det er lett å trekke parallellen til den skade useriøse aktører gjør i utelivsbransjen. Regjeringen, ved Høyre og FrP, ønsker å løse dette problemet gjennom å tillate søndagshandel. Det bør være opp til den enkelte butikkeier om det skal være åpent eller ikke.

Les også: Små butikker for enhver smak

Dette er en løsning Ap, SV og KrF motsetter seg – de ønsker slutt på søndagshandel, og jeg antar de ønsker en strengere håndhevelse av loven? Velgere som vil bevare Løkka, bør ha dette i bakhodet når de stemmer. En stemme på nei-partiene er et ønske om kroken på døra for Grünerløkkas særpreg, og en kjedeligere søndagstur for oss alle.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook

Mer fra Dagsavisen