Nyheter

Sol i sola

Silja Sol skinte på Øyafestivalen

5

KONSERT

Silja Sol

Vindfruen

Øyafestivalen

Silja Sol Dyngeland fra Bergen er fortsatt en av de mest spennende nye artistene i landet. Spellemannominert og Urørt-finalist for et halvt år siden, men fortsatt en liten hemmelighet for de fleste. Hun kommer godt forberedt for sin første store opptreden i Oslo. I fjor spilte hun tangenter på Vindfruen-scenen for Aurora Aksnes, onsdag var hun tilbake som korist for Sondre Lerche. Fortsatt på samme store scene er det nå hennes egne sanger som gjelder. Rutinen kommer godt med, for Silja Sol er sterk og selvikker på scenen.

På Bylarm i vinter spilte hun i en halvtime, og fikk plass til så godt som hele debutalbumet. Nå har hun 40 minutt til rådighet, noen nye sanger å by på også, og utnytter muligheten på beste måte. Igjen er høydepunktet sekvensen «Bærene»/»Monster», som rocker mer enn det meste, til tross for at Silja Sol var påmeldt i viseklassen til Spellemannprisen. Der passer noen av de andre sangene inn, men Silja Sol har et herlig variert repertoar å spille på. Med korte låter, de fleste rundt to minutter, men likevel innholdsrike siden hun kommer fort og effektvt til poengene.

I «Noe», helt tilslutt, synger hun  «noen har fortalt meg at det er noe feil i det jeg gjør». Høres ikke sånn ut for meg. Rett før dette,  en lang jamsekvens som er helt herlig der folk ligger langt nede i gresset mens sola fortsatt står høyt på himmelen. Silja Sol høres ut som en stjerne.

Geir Rakvaag

Nyeste fra Dagsavisen.no: