Nyheter

21 skadd i bussulykke

To busser har kollidert på Lindeberg. 21 personer ble skadd, tre alvorlig.

Hva som er årsaken til ulykken, som skjedde i en krapp sving i Jerikoveien, er ikke helt klart. Men det ble advart mot svært glatte veier i Osloområdet i går morges.
– Hva som er årsaken, vet vi ennå ikke, men det var svært glatt veibane i området, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Bjørn Tore Farstad til Dagsavisen.

Måtte skjæres løs

– Det er helt klart at det var svært glatt på veiene i Oslo og Akershus i går morges. Noe Unibuss varslet alle sine sjåfører om, via et display i bussene. Det kjørte svært mange busser i dette området i går morges, og vi fikk ingen rapporter om at det skull være spesielt glatt. Men vi vet at svært små temperaturendringer kan endre kjøreforholdene. Noe vi mistenker er tilfellet her. Vi har ingen indikasjoner på at det er uaktsomhet med i bildet, sier kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud til Dagsavisen.
– Både politiet og veivesenet har jobbet intenst på stedet, og vi bidrar med hva vi kan ovenfor de som etterforsker ulykken, sier han.
Begge bussene hadde videoovervåking.
– Disse opptakene er nå tatt vare på, og overlevert politiet, sier Asperud.
21 personer ble skadet, tre av dem alvorlig, men uten livstruende skader i ulykken,
Totalt var det rundt 30 passasjerer i de to bussene fra operatøren Unibuss, som kolliderte front mot front i en krapp sving i Jerikoveien på Lindeberg.
Begge sjåførene, samt en passasjer ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Den ene sjåføren satt med et bein fastklemt, og måtte skjæres løs av brannvesenet. Noe som tok rundt 20 minutter. De 18 andre ble lettere skadd.
Akkurat hvor mange som var i bussen har ikke brannvesenet fullstendig oversikt over.
– Det skal ha vært rundt 30 passasjerer i de to bussene. Men mange av dem som ikke er skadd. forsvinner uten at de registrerer seg, sier vaktkommandøren.
Brann og redningsetaten rykket ut med fem biler, og holdt tidlig i går ettermiddag på med opprydning på stedet.
 – Det er en del dieselsøl på stedet som må ordnes opp i, sier Farstad.
Hver høst gjennomfører Sporveien glattkjøringskurs for sine sjåfører. noe som også er gjort i høst.
– Vi tar denne ulykken svært alvorlig, og vil ettergå den. Nå skal vi følge opp sjåførene, og vi har et godt apparat som gjør dette, sier Asperud, som ikke visste noe mer om sjåførenes tilstand i går ettermiddag, annet enn at de var på sykehuset.

Motgående felt

Operasjonsleder Tor Jakhelln i Oslo politidistrikt, sier til NTB at en av bussene trolig kom over i motgående felt i svingen og traff den andre som kom i møte.
– Det er flere som skadd og ble fastklemt inne i bussene. En sjåfør måtte skjæres ut av brannvesenet, og ambulansepersonell på stedet måtte behandle fire hardt skadde på stedet, uttalte operasjonslederen i Oslo politidistrikt til NTB en drøy halv time etter kollisjonen.
Begge bussene er påført store skader i frontpartiene der sjåførene satt. Også Statens Havarikommisjon for Transport ble varslet kort etter ulykken.

Mer fra Dagsavisen