Det eneste som er sikkert er at Espen Knutsen som ny sportssjef skal bygge opp et nytt VIF-lag i en moderne Jordal Amfi.

Nye Jordal skal koste 535 millioner

Nye Jordal amfi skal bygges for den prisen som er satt. Men størrelsen kan det forstatt bli diskusjoner om.

 

Vålerenga er skuffet etter at det ikke ble bevilget ekstra midler til en større Jordal Amfi i bystyret onsdag. Ap, MDG, SV med Rødt som støtteparti, fastholdt bygging av Nye Jordal Amfi til 553 millioner da revidert budsjett ble behandlet. Om denne hallen blir på 11.500 kvadratmeter, som Vålerenga mener er altfor lite, er fortsatt uavklart.

Kommentar: Millionkampen om Jordal Amfi

Anbud 1. juli

Men nå begynner det å haste. Anbudsdokumentene skal sendes ut 1. juli, men Aps Geir Lippestad opplyste at det i de dokumentene vil stå at detaljene skal utarbeides i samarbeid med idretten og brukerne.

– Og skal vi holde tidsfristene vi har satt, må prosessen starte nå, la han til.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ikke 150 mill ekstra

Bjørnar Moxnes (RV) var klar på at man ikke måtte låse seg til en eksakt kvadratmeter nå, men mente det kunne stå åpent uten at prislappen burde bli noe større.

– Høyre vil bare plusse på 150 millioner kroner som ikke finnes. Heller ikke idretten har bedt om disse pengene. Vi skjønner hvorfor Høyre satte norsk rekord i kostnadssprekk i Holmenkollen, sa Moxnes, som også la til.

– Men ikke lås noe vedtak til 11.500 kvadratmeter.

Les også: Disse bydelene vokser mest

Kan bli dyrere

Høyres Eirik Lae Solberg var redd for at man nå vedtar et anlegg som når det står ferdig, viser seg å være for lite.

– Og da kan det bli fryktelig mye dyrere å begynne å plusse på ting da, sa han fra talerstolen.

På tilhørerplass satt blant andre mange representanter fra Vålerenga Ishockey, tidligere idrettspresident Børre Rognlien og folk fra den kommunale etaten som får ansvaret for å iverksette byggingen.

– Dette blir et flott anlegg som ivaretar kravene til både topp og bredde. Men vi bygger ikke for sluttspill i VM eller OL, sa ansvarlig byråd Rina Mariann Hansen (Ap). Og la til:

– Det er betydelig mer komplisert å bygge en ny hall på Jordal enn på et jorde på Vestlandet.

Les også: Tar Furuset inn i framtida

Dobbelt så dyr som Stavanger

Vålerenga har sett med misunnelse på DnB Arena i Stavanger der Oilers har bygget seg opp til å bli Norges beste ishockeyklubb. Den ble bygget for fire år siden med en prislapp på 210 millioner.

Jordal Amfi blir altså godt over dobbelt så dyr.

Hallstein Bjercke (V), byråd for kultur og næring i byrådet som måtte gå av i fjor høst, mener at Nye Jordal Amfi nå ikke blir den storstuen på Oslo øst «vi trodde det skulle bli».

– Det blir ikke plass til tilleggsaktivitetene for barn og unge som vi hadde håpet, det blir ikke storstuen vi lovet byen da OL-prosjektet ikke ble noe av. Den (Nye Jordal Amfi) klarer heller ikke å få en omsetning på 100 millioner kroner, som i Stavanger, med et kutt på en tredel av arenaen, sier Hallstein Bjercke til VG.

– Vi skal bygge Norges dyreste hockeyhall. Og VIF og brukerne skal tas med i planleggingen, gjentok Bjørnar Moxnes.

Les også: Johansen: – Jordal farlig for barn