Ny uavgjort på bortebane for Skeid

(Egersund - Skeid 1-1: Skeid har ennå ikke vunnet på bortebane denne sesongen, men topper likevel tabellen etter poengdeling borte mot Egersund.

Skeid har ennå ikke sluppet inn mål på hjemmebane så langt denne sesongen og står med tre seiere av tre mulige, men på bortebane har det gått tråere og laget har spilt uavgjort i alle sine bortekamper etter 1-1 mot Egersund lørdag.  Likevel kan Tom Nordlie og resten av Skeid glede seg over tabelltopp ettersom KFUM og Kjelsås spilte uavgjort i sin kamp.

Jeg er helt middels fornøyd. Det var en knalltøff kamp på en knallhard gressmatte som gjorde det vanskelig. Dem har vel knapt mer enn to touch før dem banker ballen oppover på banen. At dem spiller veldig direkte visste vi, men at det skulle være så ekstremt gjorde at vi måtte gjøre noen endringer, forteller Tom Nordlie til Dagsavisen på telefon.

Det så ut til at det kunne bli en underholdende dag i Egersund etter at hjemmelagets Bubacarr Sumareh sendte hjemmelaget i føringen etter kun åtte minutter.

Dem er litt heldige på scoringa si. Tom (Skogsrud) blokkerer det første forsøket og så får han returen selv, forteller Nordlie.

Men Skeid skulle få grunn til å smile kun to minutter senere. Etter et frispark traff ballen  hodet til Ayoub Aleesami som headet over til Henning Tønsberg Andresen som fra kort hold kunne sette inn utligningen. Og da alle trodde at målshowet var i gang stoppet det i stedet for helt opp, og det skulle ta nesten 20 minutter før vi fikk se noe som lignet en målsjanse. Det kom etter et langt innkast fra Egersund, men Sondre Norheim rakk akkurat ikke frem til ballen. Noen få minutter senere forsøkte Skeids Mesut Can seg på et frispark fra langt hold, men forsøket ble for tamt til å overliste Nicolai Larsen Berg i Egersunds mål.

Fra det 30. til det 40. minutt var kampen inne i en god periode. Egersund fikk et frispark som ble slått inn i feltet, men Skeid-keeper Emil Fiskvik var sterk og god i feltet og fikk bokset ballen vekk i duell med Stian Sleveland.

Det meste av farligheter er dødballer, men de skaper ingen målsjanser, konkluderer Nordlie.

Kjempebom

Men etter 36 minutter var det slutt på halvsjansene. Plutselig åpnet Egersunds forsvar seg for Mesut Can. Spissen fikk mulighet til å avslutte upressa fra 11-12 meter litt til høyre, men fikk et realt sleivtreff og nærmest vippa ballen milevis over mål og en fortvilt Can måtte gå til pause med visshet om at Skeid burde leda.

Jeg sa til gutta at de måtte drite i spillet og vinne krigen, vinne andreballer. Slik ble denne kampen, sier Nordlie.

I andreomgang ble det på ny farlig for Skeid tidlig. Etter kun tre minutter klinket Mads Madsen til fra litt utenfor 16-meteren og ballen sneiet utsiden av stolpen. Ti minutter senere var det Skeid og Johannes Andres Nunez Godoy som ville prøve skuddfoten. Vingen som hadde kommet inn for en skadet Stian Pettersen (tråkket over) tidlig i førsteomgang skrudde ballen ned mot høyre hjørnet, men ballen gikk noen centimetere til side for mål.

To godt strukturerte forsvar gjorde sitt for at det var vanskelig å trenge igjennom og skape noe. Flere ganger var Skeid nære ved å trenge igjennom, men Egersund ryddet opp med oppofrende forsvarsspill.

I stolpen

I en kamp der Egersund lenge hadde hengt bra med var det Skeid som tok fullstendig over siste halvdel av andreomgang, og med drøye ti minutter igjen av full tid dukket det plutselig opp en gedigen målsjanse for gjestene. Mesut Can åpnet opp hele forsvaret med en strøken ball over til Nunez Godoy som var på full fart inn i Egersunds felt. Fra kort hold ute til høyre sparket han ballen på innsiden av stanga – og ut.

Johannes Andres Nunez Godoy. Arkivfoto.

Johannes Andres Nunez Godoy var svært nære å sikre seieren for Skeid i bortekampen mot Egersund. Foto: Haakon Thon/Arkiv

Det er surt at vi ikke klarer å bikke denne kampen i vår favør. Og jeg er misfornøyd med at vi ikke klarer å få mere innlegg når vi setter på David (Tavakoli). Det blir for mye driblinger ute på sida. Men vi skaper en fem, seks store sjanser. De skaper vel ingen ved siden av målet, sier Nordlie.

Også Sulayman Bojang forsøkte seg med et småfarlig skudd etter 84 minutter, men Egersund holdt stand og Skeid måtte ta til takke med nok et uavgjortresultat på bortebane.

Hvis det var noen som skulle vunnet denne kampen så var det oss. Men vi må lære oss å takle slike kamper som dette også. I dag blir det nok et uavgjortresultat, men det er litt tilfeldig at ikke vi har vunnet borte ennå. Flere av kampene har vi vært gode nok til å vinne, og man kan snu på det og si at vi ikke har tapt på bortebane ennå heller. Vinner man alle hjemme og spiller uavgjort alle bortekampene så rykker man opp, slår Nordlie fast.

Ettersom KFUM Oslo og Kjelsås også spilte uavgjort (2-2) er det fortsatt serieledelse til Skeid.

Egersund – Skeid 1-1 (1-1)
Idrettsparken: 391 tilskuere.
Dommer: Tore Olsen Hagelund.
Assistentdommere: Kjetil Nordmark og Johan Veland Kjellesvik.

Mål: 1-0 Bubacarr Sumareh (8), 1-1 Henning Tønsberg Andresen (10).
Gult kort: Bubacarr Sumareh, Stian Sleveland, Chris Thodal Sleveland, Mads Madsen, Egersund.
Ayoub Aleesami, Mustafa Hassan Ahmad, Skeid.

Lagene
Egersund: Nicolai Larsen Berg – Sondre Norheim, Kristian Fredrik Aasen Strande (Aleksandar Corovic, 66), Marceli Wawrzynkiewicz, Stian Sleveland – Kenneth Grande, Jørgen Olsen Øveraas, Chris Thodal Sleveland, Mads Nørby Rønn Madsen (Mathias Kvåle Perttamo, 76) – Kim Robert Nyborg (Roger Blokhus Ekeland, 62), Bubacarr Sumareh.

Skeid: Emil Fiskvik – Kim Eugen Skogsrud, Tom Even Skogsrud, Ayoub Aleesami, Sulayman Bojang – Mohmmed Mahnin, Hassan Mohamed Yusuf (Sander Flåte, 46), Henning Tønsberg Andresen – Stian Kommandantvold Pettersen (Johannes Andres Nunez Godoy, 27), Mustafa Hasan Ahmad (David Tavakoli, 70), Mesut Can.