Det blir betydelig innrykk av publikum i Holmenkollen kommende helg. FOTO: KYRRE LIEN/NTB SCANPIX

Norsk suksess trigger Kollen-interessen

Den store norske suksessen i skisporet slår også inn i Holmenkollen. Der avvikles skifesten denne uka, en måned tidligere enn vanlig.

De tradisjonelle verdenscupløpene i Norge kommer en måned tidligere i år på grunn av VM i skiskyting i Holmenkollen i mars. Derfor rigges det til for verdenscupløp både i Drammen og Holmenkollen denne uka.
Onsdag er det sprint i Drammen og allerede dagen etter starter programmet i Holmenkollen.

Og det som mange oppfatter som ensidig norsk dominans i langrenn, virker ikke som noen demper på interessen, tvert i mot.

Martin mot Petter

Med Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug som klare verdenstopper, med Petter Northug og Ingvild Flugstad Østberg som utfordrere og med kanskje tidenes beste norske hopplandslag på start, med fersk dobbeltseier fra Sapporo, merker Kollen-arrangørene økt interesse.

23.000 billetter er forhåndssolgt foran årets Kollen-arrangement. Tilsvarende tall i fjor var 15.500 solgte billetter.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ny rekord

Aldri før har det blitt solgt så mange forhåndsbilletter til Holmenkollen-helgen lørdag og søndag, ifølge arrangøren.

Under ski-NM i Tromsø sist helg var det kritikk mot at mange av løperne kun gikk en distanse. Martin Johnsrud Sundby måtte bryte av mesterskapet etter en øvelse på grunn av problemer med luftveiene.

Lørdag er det meningen han skal utfordres av Petter Northug på vinterens første femmil. Også fjorårsvinner Sjur Røthe vil markere seg igjen.

– Det er bare å begynne å grue seg. Jeg vet hva som kommer. Martin er vinterens klare ener, men jeg skal gi ham kamp, sa Petter Northug på pressekonferansen etter den avsluttende NM-stafetten i Tromsø søndag.

– Folk husker nok den fantastiske stemningen vi skapte i fjor. Kombinert med fantastiske norske sportsprestasjoner og et spennende program, går dette rett hjem hos publikum. Vi er kjempefornøyde med responsen, sier daglig leder for Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy i en pressemelding.

LES OGSÅ: Stjernekokker slår seg sammen

Sprintløypa for barn

I Drammen starter festen tirsdag ettermiddag da alle barn som vil kan prøve onsdagens sprintløype. Det blir også satt opp en hoppbakke i miniatyr der dem som vil kan prøve seg. K-pukt: 30 centimeter!

Hele verdenseliten er klar til onsdagens verdenscuprenn i Drammen.

Torsdag åpner skifestivalen i Holmenkollen med kvinnenes verdenscuprenn i storbakken.

– I år har vi løftet festen til nye høyder. Vi har økt kapasiteten i publikumsteltet, økt antall serveringssteder i arenaen, opprettet nye billettkategorier og bedret barnetilbudet, forteller Sæterøy som tidligere var rennsjef for sprinten i Drammen.

Slik er programmet for verdenscuprennene i Drammen og Holmenkollen denne uka:

Onsdag 3. februar: Verdnescup sprint, kvinner og menn.

Torsdag 4. februar: Hopp kvinner i Holmenkollbakken 17.00.

Fredag 5. februar: Hopp menn, kvalifisering 17.30

Lørdag 6. februar: Kombinert, hopp 10.00,langrenn 50 km menn 12.15,kombinert, langrenn 10 km 15.25,hopp lag menn 16.00

Søndag 7. februar: Langrenn 30 km kvinner 12.15, hopp menn 14.15.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!