Nordlie: - Vi gjorde det unødvendig spennende

SKEID - NYBERGSUND/TRYSIL 4-2: Skeid vant komfortabelt til slutt, men Tom Nordlie synes det drøyde vel lenge før seieren var i boks.

Bilde 1 av 7

Nordre Åsen (Dagsavisen): - Vi kåler det til for oss selv med ungdommelig pågangsmot og uklokskap, sier Skeid-sjefen til Dagsavisen etter tomålsseieren over Nybergsund.
Og han har et poeng, for selv om ikke Skeid gnistret var de flere hakk bedre enn Nybergsund. Spesielt i førsteomgang. Gjestene så overhodet ikke ut til å ha funnet den riktige tenninga på et regntungt Nordre Åsen. Og etter 18 minutter kunne Skeids kaptein sette ballen i tomt bur etter at David Tavakoli hadde satt ballen i tverrliggeren.

Klart best

Både Johannes Andres Nunez Godoy og Henning Tønsberg Andresen hadde muligheten til å doble Skeids ledelse før pause, men avslutningene var ikke gode nok. Også en frisk og god David Tavakoli var nære på etter at Skeid nesten klarte å tråkle seg gjennom Nymbergsund-forsvaret med hjelp av godt kombinasjonsspill.
- I førsteomgang er vi gode. De har ingenting, sier Tom Nordlie med rette.

Andresens første

Like etter pause fikk imidlertid Nybergsund den vitamininnsprøytninga de trengte da dommer Shervin Enger Heydary pekte på straffemerket. Juan Alexander Garcia Alonso var sikker fra 11-meteren og dermed var lagene like langt.
Johannes Andres Nunez Godoy fikk sin andre mulighet alene med keeper like etter straffemålet, men heller ikke denne gangen lyktes han.
Men kun fem minutter senere fikk Skeid frispark fra 30-35 meter. Med andre ord: Skuddposisjon for Ørjan Hopen. Skuddet var hardt og lavt og Morten Sætra i Nybergsund-målet måtte gi retur.
- David (Tavakoli) plukker opp returen og er så smart at han spiller meg 45 grader ut i stedet for å skyte selv. Jeg får nesten tomt mål og da er det greit, smiler en søkkvåt Henning Tønsberg Andresen til Dagsavisen etter kampen.
Målet var Andresens første for sesongen.
- Trodde du at du hadde scoret matchvinnerscoringen?
- Ja, det trodde jeg faktisk, sier han.

Skryter av Tavakoli

Men slik skulle det ikke bli. For i det himmelen virkelig åpnet seg over Nordre Åsen gjode Skeid-forsvaret det samme, og Eivind Holte Tøråsen fikk fri passasje igjennom og kunne enkelt sette inn kveldens andre utligning.
I en kamp der Skeid tilsynelatende hadde hatt god kontroll stod det plutselig 2-2.
- Hva skjer i andreomgang som gjør at dere slipper inn to mål?
-  Det er tilfeldigheter. Omgangen starter med at de får et feilaktig straffespark og da blir det sånn, forklarer Nordlie.
Men i det 73. minutt dukket David Tavakoli opp, som så mange ganger før, og sendte Skeid i føringen for tredje gang.
- Tavakoli leverer en kjempeprestasjon i dag. Han og Nunez er de to beste, sier Nordlie bestemt.
Og da David Hickson kjempet seg forbi Nybergsund-forsvaret på venstresida og fikk lagt ballen inn foran mål der til slutt gjestenes Juan Alexander Garcia Alonso var sist på ballen før den forsvant i nettet virket det som om kampen var over.

Unødvendig spennende

Men fotballkamper er aldri over etter 77 minutter, og det var faktisk på stillinga 4-2 at Nybergsund våknet skikkelig.
- De har jo ikke en eneste sjanse i løpet av hele kampen og scorer to mål, sier en litt oppgitt Nordlie.
- Det er først på 4-2 de skaper to store muligheter, fortsetter han.
For på 4-2 hadde Nybergsund både stolpetreff og en annulert scoring, men sluttspurten kom for sent og var heller ikke god nok.
- Vi gjør det unødvending spennende, sier Nordlie som var så frisk på benken at han fikk tilsnakk av både linjedommer og hoveddommer underveis i kampen.
- Jeg ga jo beskjeder til mine egne spillere når dommeren kommer bort, forklarer han.
Henning Tønsberg Andresen synes også at det ble jevnere enn hva det burde vært.
- Det er helt utrolig at de scorer to mål, det er så unødvendig. Vi gir dem litt mye rom og de er veldig direkte. Slår langt og satser på stuss i bakrom og å vinne andreballene, forklarer han.

Skeid - Nybergsund Trysil 4-2 (1-0).
Nordre Åsen kunstgress: 238 tilskuere.
Dommer: Shervin Enger Heydary.
Assistentdommere: Kim Larsen Bjeglerud og Bernt Håvard Bruheim.
Mål: 1-0 Mansour Gueye (18), 1-1 Juan Alexander Garcia Alonso (48), 2-1 Henning Tønsberg Andresen (53), 2-2 Eivind Holte Tøråsen (57), 3-2 David Tavakoli (73), 4-2 selvmål Juan Alexander Garcia Alonso (77).
Gule kort: David Tavakoli (47), Ayoub Aleesami (87), Skeid.
Rødt kort: Ole Kristian Graff Nygård (90), Nybergsund Trysil.

Skeid: Idar Nordby Lysgård - Mansour Gueye, Tom Even Skogsrud, Ridouan Essaeh (Jonas Bergersen, 63), Ayoub Aleesami - Hassan Mohamed Yusuf (Jens Braathen Rongved, 63), Henning Tønsberg Andresen, Ørjan Hopen (Deni Hasanagic, 79) - David Tavakoli, Johannes Andres Nunez Godoy, David Hickson Gyedu.
Nybergsund Trysil: Morten Sætra - Victor Wagner Pedersen, Vegard Kvalbein Skjørestad (Joakim Gunnar Lindquist de Osma, 82), Juan Alexander Garcia Alonso, Ole Kristian Graff Nygård - Semming Graff Nygård, Kristian Bråtebæk, Eivind Holte Tøråsen, Remond Macougne Mendy (Joel Mendez del Rio, 82) - Ole Jørgen Rølsåsen Berg (Feisal Ahmed Hassan, 68), Kaimar Saag.