Nordlie irritert etter poengdeling mot KFUM

(KFUM Oslo - Skeid 1-1). Tom Nordlie var forbanna etter kampslutt mot KFUM. Dumme valg og en ledelse som glapp var noe av grunnen.

Bilde 1 av 0

EKEBERG ARENA (Dagsavisen): Da dommer Sebastian Mikalsen blåste av toppkampen mellom KFUM og Skeid i sommersola på Ekeberg ville Tom Nordlie ha en alvorsprat med to av sine egene spillere. Den ene var keeper Emil Fiskvik, etter at han slo en kort femmeter tre minutter på overtid og det hele holdt på med å ende i en KFUM-sjanse, mens den andre var innbytter Sander Flåte.

- Jeg er forbanna på keeperen, og jeg er forbanna på Sander som presser som han er indreløper når han spiller ving, forklarte Nordlie til Dagsavisen.

KFUM-trener Jørgen Isnes har muligens forklaringen.

- Det har vært mange kamper for både Skeid og oss den siste tida. Når det gjenstår ti minutter av denne kampen så begynner flere av spillerne å gjøre rare ting og vurderingene er ikke like gode lengre. Det gjaldt både for oss og Skeid i dag. Begge lag manglet den lille ekstra gnisten, konkluderte Isnes overfor Dagsavisen.

Sjansefattig

Et tett kampprogram kombinert med lagenes og trenernes gode kjennskap til hverandre førte til at toppkampen ble tett, jevn og sjansefattig. Før runden toppet KFUM tabellen, mens Skeid lå to poeng bak, på annenplass.

Og det var serielederen som tok komandoen på eget kunstgress fra start. En aktiv Isnes på sidelinja fikk se "Kåffa" produsere kampens første halvsjanse etter elleve minutter. Stian Sortevik spilte Fisnik Kastrati ute på høyresida og inne i feltet lå Moses Mawa og lurte. Kastrati fant spissen, men avslutningen gikk via en Skeid-spiller og ble enkel for Emil Fiskvik å stoppe.

Etter dette var det ingen store sjanser i kampen. KFUM trillet ball og dikterte kampen, mens Skeid lå og ventet på kontringer hver eneste gang de fikk muligheten, men med manglende presisjon, helt fram til det 36. minutt. Da traff Hassan Yusuf med en god pasning igjennom til tidligere "Kåffa"-gutt Stian Pettersen som plutselig befant seg alene med KFUM-keeper Anders Mattingsdal. Pettersen forsøke en hard og lav avslutning, men Mattingsdal sto fram med en god redning og sørget for fortsatt 0-0.

Et par minutter etter fikk KFUM-kaptein Stian Sortevikv spasere enkelt inn i fra høyre, men det lave innlegget gikk rett i blokka til Skeid-kapetein Tom Even Skogsrud.

Så kom scoringene

Dermed sto det 0-0 da lagene gikk til pause. Etter hvilen skulle det gå et drøyt kvarter før publikum fikk se noe annet enn to lag som nøytraliserte hverandre. Hassan Yusuf pisket ballen inn fra venstre og på bakerste lå Mustafa Hassan Ahmad helt alene og kunne skli inn ledermålet.

To minutter før dette hadde Isnes kastet innpå Fredrik Levorstad, han skulle markere seg elleve minutter etter 0-1-målet etter godt forarbeid av unge Håkon Stavrum, som fant Stian Sortevik på høyresida. Sortevik hadde som vanlig oversikten og fant Levorstad inne i feltet og innbytteren kunne dunke inn utligninga.

- Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi kommer tilbake i kampen igjen og at vi ikke faller sammen etter baklengsmålet, sier Isnes.

Stolpetreff

Utover i kampen så Skeid farligere ut enn KFUM, og kom til flere avslutninger etter innlegg og dødballer, men aldri noe som satt KFUM-keeper Anders Mattingsdal ordentlig på prøve. Etter 77 minutter slapp Tom Nodlie innpå David Tavakoli som fremdeles sliter med en vond ankel, men heller ikke han kom til annet enn halvgode avslutninger med hodet.

Kampen bar preg av at det var to lag som var godt kjent med hverandre. Men det var KFUM som fikk den desidert største muligheten, og det med Skeids egen oppskrift. En høy ball ble slått i bakrom og Moses Mawa la på sprang. Mawa viste styrke i duellen med Sulayman Bojang og Ayoub Aleesami. Mawa kjempet seg hele veien inn i Skeids 16-meter, og fikk avgårde en slags avslutning under sterkt press. I noen nervepirrende sekunder trillet ballen sakte mot Skeid-målet før den traff innsiden av stolpen og rullet langs med streken før Fiskvik fikk fanget den.

- De skaper jo ingenting bortsett fra forsøket som går i stolpen. Der har vi litt tur, innrømer Nordlie og fortsetter:

- Vi skal spille hjem denne kampen når vi leder 0-1. Vi slipper dem til for lett der.

Han synes likevel at poengdeling var rettferdig.

- Det er helt greit at det ender uavgjort selv om jeg jo vil vinne, sier han.

Også Jørgen Isnes skulle helst sett at det ble tre poeng i banken.

- Fornøyd er jeg ikke. Jeg håper alltid på tre poeng, men det ble en kamp mellom to lag som tok ut hverandre. Nordlie kjenner KFUM godt og jeg kjenner Skeid godt, sier Isnes som i likhet med sin kollega var enig i at denne kampen kunne bikket begge veier og at det i så måte var greit med uavgjort.

- Skeid vinner sjansestatistikken. Denne kampen kunne vi både vunnet og tapt. Skeid er aggressive og potte tette bakover og da må man ha det lille ekstra. Det hadde vi ikke i dag, forklarer han.

- Men dere holder Skeid bak dere på tabellen, det er du vel fornøyd med?

- Ja, og vi har ennå ikke tapt. Vi har møtt tre av opprykksfavorittene og står med en seier og to uavgjorte så vi er fornøyd med tingenes tilstand, svarer Isnes.