Ni personer i varetekt etter slåssing i Oslo

De ti personene som mandag ble pågrepet i Oslo, siktet for blant annet vold mot politiet, har tirsdag blitt avhørt. Ni ungdommer sitter fortsatt i varetekt.


Politiet rykket ut ved 21-tiden mandag etter melding om slåssing på Bogerud T-banestasjon.

Da politiet ankom stedet, ble stemningen aggressiv. Personene er i alderen 16 til 25 år. De som var til stede, etterkom ikke pålegg fra politiet om å trekke seg tilbake, og flere dyttet også til politibetjenter.

– Vi gjennomfører en rekke avhør av de siktede for å skaffe oss et bedre bilde av hendelsen. Før vi har gjennomgått disse, er det vanskelig å si noe om årsak og motiv. Det vil også bli gjennomført vitneavhør, sier Terje Bechmann Dahl, som leder etterforskningsseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB.

Ti personer ble opprinnelig pågrepet, men én av disse er nå løslatt.

– Av de pågrepne er én under 18 år, det er han som nå er løslatt, sier Bechmann Dahl til Aftenposten.

De pågrepne er siktet for forhold som blant annet vold mot politiet, brudd på våpenloven, trusler og for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet.

Det finnes video fra åstedet som gir et bilde av hva som foregikk, ifølge politiet. I løpet av tirsdag kveld eller onsdag formiddag vil det bli vurdert om noen av de siktede skal fremstilles for varetektsfengsling.