Annonse
Allerede i dag står det store blomsterkasser i Karl Johans gate som skal beskytte Stortinget mot terror. Nå skal de bli flere, og de skal beskytte folk i gatene mot angrep fra store biler.

Nå skal disse beskytte hele Karl Johan mot terror

Det er ingen konkrete trusler – likevel har kommunen bestemt seg for å sette ut «risikoreduserende tiltak» rundt Oslos hovedgate. Det betyr blomsterkasser, benker og mer betong.

Annonse
Oslo

 

Oslo skal være en trygg by. Vi kan ikke mure oss inn i frykt for terror, men vi skal forebygge, skriver byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding mandag formiddag.

Dermed skal tyngre blomsterkasser, benker og betongringer med jord og planter settes ut på Karl Johansgate, Jernbanetorget, Lille Grensen og Arbeidergata i de nærmeste dagene og ukene.

Advarte

Målet er at disse blir en integrert del av bybildet. Vi ønsker ikke at Oslo sentrum skal se ut som en festning, skriver byrådslederen.

Londons antiterrorsjef, Nick Aldworth, advarte forrige uke mot bilterror i Karl Johans gate i Oslo.

– Gaten har en veldig lang og klar passasje, hvor du kan få katastrofale møter mellom biler og mennesker, sa han til VG.

– Jeg gikk opp Karl Johans gate og grøsset, sa Aldworth i forbindelse med at han deltok på Sikkerhetskonferansen i Oslo i september.

Handlegater i Barcelona og Stockholm har vært utsatt for dødelige terrorangrep med bil.

For deg med ♥ for Oslo: Følg oss på Facebook!

Bare kjøring om natta

Oslo kommune skal også stramme inn på reglene for varelevering. Varer skal i prinsippet kjøres ut på natta og morgentimene, i gågater. Fra midnatt til klokka 11 på hverdager og til klokka 09.00 i helgene. Men nå har Oslo kommune sendt brev til politiet for å få håndhevet dette strengere.

Næringslivet skal fortsatt kunne gjøre jobben sin, men sikkerheten kommer først, er beskjeden fra Raymond Johansen.

Byrådslederen har også satt ned en arbeidsgruppe for å se videre på permanent sikring av byrommene.

Les også: Slik ruster byene seg mot terroren

Annonse