Nå kommer vinter’n – sånn skikkelig

Det er ventet å bli gradvis kaldere utover uka og til helga. Klarvær vil likevel gi fine norske vinterdager, ifølge meteorolog Håvard Thorset.

Mandag startet med minusgrader over stort sett hele landet, og det er ventet en kjøligere værtype utover uka og til helga. På Østlandet blir det trolig ned mot 15 kuldegrader. Vakthavende meteorolog Håvard Thorset er likevel forsiktig med å kalle den gradvise værendringen et «kuldesjokk».

– Jeg synes det er å dra det litt langt å kalle det et kuldesjokk. Foreløpig er det vanskelig å si detaljert hvor kaldt det kommer til å bli, men det ser ut til å bli en kjøligere værtype i hele landet fram mot helga, sier Thorset.

Han forteller at det er ventet litt varmere vær på onsdag før det igjen blir kaldere temperaturer og klarvær mot helga. Slik prognosene ser ut nå, vil det kunne falle snø på Østlandet onsdag, mens nedbøren sørover trolig vil komme som regn.

Kaldt i nord

Vestlandet fikk en god del snø natt til mandag, og ifølge Thorset ser det ut til at ytterligere snømengder kan komme utover uka. I Nord-Norge har det allerede falt mye snø.

– Indre strøk av Finnmark og Nord-Norge er ventet å få de aller laveste temperaturene ned mot 15–20 minusgrader, sier Thorset og forklarer at det er kalde luftmasser fra nord som gjør at det blir kjøligere i hele landet.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Minus 16 i Oslo

Thorset forteller at mindre vind mot helga og klarvær trolig vil gi minusgrader ned mot 15 minus og fine vinterdager, spesielt på Østlandet.

Det fryser skikkelig til på fredag, og ifølge Yr.no ligger det an til at temperaturen i Oslo dropper helt ned til minus 16 grader neste mandag.