Samúel Kári Fridjónsson er for første gang i VIF-troppen lørdag. Her etter torsdagens trening.

Nå er islendingen endelig spilleklar for VIF

For Vålerenga blir Samuel Kari Fridjonsson en forsterkning ett år etter at han kom til klubben. Han er i troppen til lørdagens kamp mot Lillestrøm.

VALLE (Dagsavisen): Islendingen signerte for Vålerenga i juni i fjor, men dagen før han skulle debutere røk han korsbåndet på trening.

Til lørdagens kamp mot Lillestrøm på Ullevaal er han for første gang i VIF-troppen.

Spilt landskamp

Det skaper følelser, selv om han neppe spiller fra start.

– Dette har vært en ekstrem tålmodighetsprøve. Da er det stort for meg at jeg endelig klar, sier Fridjonsson til Dagsavisen.

I oppkjøringen har han spilt en U21-landskamp for Island mot England der han fikk gode kritikker, og han har tre kamper på Vålerengas 2. lag.

I den siste klarte han å bli utvist slik at debuten igjen måtte utsettes.

Offensiv spiller

På torsdagens trening var han hele tiden i bevegelse, en spiller som signaliserer at han vil ha ballen.

Men han vet han glir inn i en langdel i Vålerenga der det er knallhard kamp om plassene. Fridjonsson er en spiller som vil både tilrettelegge og avslutte.

– Ja, jeg definerer meg som en angrepsspiller, en 10-er eller 8-rolle er perfekt for meg, sier han.

Med Omarsson

Han ble hentet til Vålerenga fra Reading i fjor, der han mest spilte på U21-laget. På det islandske U21-landslaget har han blant annet spilt sammen med fjorårets islending i VIF, Elias Mar Omarsson.

– Det var en kolossal nedtur å bli skadet på det tidspunktet, men jeg har fått veldig god oppfølging av det medisinske støtteapparetet, sier han.

For trener Ronny Deila er det positivt å se at skadete spillere kommer tilbake.

– Han har mange gode offensive kvaliteter og nå blir det enda hardere kamp om plassene på laget, sier han.

Drillet de samme

På torsdagens trening var det  forskjellige konstellasjoner, men mye tyder på at Herman Stengel tar plassen til Magnus Lekven. Sistnevnte måtte gå av treningen tidlig.

Lørdagens kamp mot Lillestrøm er en av årets mest prestisjetunge for VIF-miljøet. Islendingen har ikke kjent de oppgjørene på kroppen.

Men han ønsker å bidra til å skape enda mer trøkk i VIF-laget.

PS. Bård Finne og Moa Abdellaoue terpet avslutninger torsdag og banket inn mål bak Adam Larsen Kwarasey. Sistnevnte kan ikke debutere før i neste måned.

PS2. I følge fotbollskanalen skal Rasmus Lindkvist være nær en overgang til AIK i Stockholm. På torsdagens trening spilte han vesntreback.