Området mellom Botanisk Hage og Jens Bjelkes gate, populært kalt Snippen, er velegnet for en aktivitetspark, mener SV. Nå har de fått med seg de andre partiene. FOTO: FREDRIK BJERKNES

Nå blir det lekeplass på Tøyen

Politikerne lover barna på Tøyen en større lekeplass på Snippen og det så fort som mulig.

I mai skrev Dagsavisen om SV-topp Marianne Borgens ønske for Tøyenhagen, eller Snippen, som den kalles på Tøyen, gjøres om til en park. Og i bystyret i forrige uke fikk hun med seg resten av oslopolitikerne.

– «Snippen» er et stort parkanlegg med store potensialer for å bli et fantastisk område for lek, trim og annen rekreasjon både for barn og voksne, sier Borgen som er lykkelig for at hun har fått støtte for forslaget.

– Det er veldig gøy å få full støtte for en sak både fra Botanisk hage og bystyret. Og en støtte til og få støtte til et forslag som gir noe til lokalbefolkningen og bedrer vilkårene for barn og unge. 

For at parken skal bli tilgjengelig og mulig å bruke for barn og voksne, mener SV hele området må skjermes fra veiene som ligger tett inntil, med en kant og fysisk skjerming. De ønsker med dette å redusere trafikkstøy og eksos fra biler, men også sikre trygghet for barna inne på lekeområdet.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Tøyenløftet forsiktig begeistret

Tonje Tornes i beboerkampanjen Tøyenløftet er veldig glad for at bystyret lover en stor lekeplass. 

Det er bra for Oslo at vi får to store lekeplasser, en i Frognerparken og en her ved Botanisk hage. Håper vi får en like stor lekeborg som i Frognerparken, sier Tornes og håper den nye lekeplassen får nok søppelkasser.

– Vi har mange små lekeplasser på Tøyen, men det er tydeligvis vært vanskelig å holde de vedlike. Det er ofte mye søppel og det er lite lys. At vi nå skal få en stor betyr kanskje også at vi kan få mye belysning og ekstra søppelspann, spør Tornes og minner om at høsten nærmer seg:

Det er lett å se at man ikke trenger mye belysning om sommeren, men nå blir det snart mørkt og da trenger vi bedre belysning, sier Tornes.

Les også: Munch blir på Tøyen

Marianne Borgen er glad for at Tøyenkampanjen setter fokus på lys og bedre vedlikehold av de allerede eksisterende parkene og gatestubbene. Det lover hun å følge opp i tillegg til å jobbe for ny flerbrukshall.

– Vi i SV er opptatt av å få til enda flere positive endringer på Tøyen. Området trenger sårt en idrettshall. Å få bygd en flerbrukshall kan jo ta litt lengre tid fordi vi må finne en velegnet tomt, men flere søppelkasser og belysning er jo noe vi kan få til ganske raskt, sier SV-toppen i Oslo.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

Botanisk hage ønsker lekeplass

I tillegg til at bystyret ber byrådet om å starte på en oppgradering av lekeplassen på Snippen ønsker de også å gå i dialog med Naturhistorisk museum for å få knyttet parken tett inn mot Botanisk hage med en naturlig gangvei inn i parken fra lekeområdet.

Overfor Dagsavisen har den nye lederen ved Naturhistorisk museum Tone Lindheim vært veldig positiv:

– Snippen har et veldig flott potensial, den er en overmoden frukt og en svært aktuell tomt for et vidunderlig leke og aktivitetssted for barn og unge – og voksne på Tøyen, sier Lindheim.

Hun mener videre at Snippen vil være et godt supplement til Botanisk hage og at de vil utfylle hverandre på en god måte. Botanisk hage kan by på kunnskap, skjønnhet og en stille oase midt i byens hektiske liv. Snippen kan by på aktiviteter og et frodig sosialt liv. Ifølge Lindheim vil den nye parken kunne stå klar om et år.

Har tro på 2016

Marianne Borgen forventer at byrådet kommer i gang med arbeidet med lekeplassen så fort som mulig.

– Dette er en marsjordre til byrådet. Området er i kommunens eie og når Naturhistorisk museum er så positiv så regner jeg med at arbeidet med lekeplassen starter nå med en gang og at hele lekeplassen står ferdig i begynnelsen av 2016, sier hun.

Les også: Botanisk hage - forbigått i 200 år