Vårtreffet i Botanisk hage blir mer og mer populært for hvert år. Guoste Tamulynaite solgte mye krydder i fjor.

Møt dine nye planter

Trodde du det kun fantes én type basilikum? I Botanisk hage søndag kan du se, og kjøpe, hele åtte forskjellige typer.

Og skal du handle, er det lurt å ta med egen emballasje til å ha plantene i. For i Botanisk hage prøver de alltid å tenke miljøvennlig og oppfordrer også kundene til å være det.

Vokst opp

Det blir også i år mange spennende planteslag å kjøpe under vårtreffet i Botanisk hage.

– I år er vi blant annet stolte over å kunne tilby hele åtte forskjellige typer basilikum, forteller nestlederen i Botanisk hages Venner, Trine Nervum.

Hun har sammen med Liv Jæger ledet arbeidet med å dyrke fram et stort utvalg krydderurter, grønnsaksplanter og andre nyttevekster som skal selges på Vårtreffet. Alle plantene er sådd og har fått vokse opp i Botanisk hage, mens det er venneforeningens dugnadsgruppe som har tatt seg av plantene under veksten.

Overskuddsplanter

Det blir også salg av overskuddsmateriale fra Botanisk hage, som to typer flerårige asters fra Oldemors hage og kransøye fra Systematisk hage. Også en eksotisk, rødblomstret kanna fra veksthusene i Botanisk hage kan kjøpes i år.

– Vi har også et kjempeutvalg av stauder og sommerblomster. Jeg kan nevne at vi selger fem ulike typer oxalis, eller lykkekløver, som er en trendplante for tida, forteller Bodil Andersgaard.

Hun er styreleder i Botanisk hages Venner, som feirer 30 årsjubileum i år.

Gartnere

Og trenger du hjelp eller tips til din egen balkongkasse eller hage, kan du treffe gartnerne som til vanlig jobber i Botanisk hage. De svarer på spørsmål fra besøkende.

Flere spesialforeninger har utstilling og plantesalg i hagen denne dagen.