Moses reddet Lyn

(Lyn - Skeid 1-0). Ni minutter før slutt scoret Moses Mawa en uhyre viktig goal for Lyn. Laget krabbet opp fra den desiderte bunnplassen, og er fem poeng unna sikker grunn.

Av Per Erik Moen

BISLETT STADION (Dagsavisen): Moses Mawa mottok ballen nede ved dødlinja rett innenfor 16-meteren. To Skeid-spillere ble fintet ut, skruen og buen på ballen han sendte avgårde var perfekt, og lærkula smalt inn nesten oppe ved vinkelen. 1-0.

- Vi har øvd på dette på treningene. Så da jeg fikk ballen i den posisjonen, tenkte jeg; dette har du gjort mange ganger før, Moses. Så gikk det som det gikk, sa målscoreren til Dagsavisen etter kampslutt.

Før han ble revet bort av lagkameratene, kastet i bakken og fikk en skokk lagkamerater oppå seg. Det ble feiret på Bislett lørdag kveld.

Dette var Lyns andre hjemmeseier på rad. Fra å stå med to uavgjorte og to poeng, ser alt lystigere ut nå, med åtte poeng, og kun fem poeng opp til nettopp Skeid, som ligger på plassen over nedrykksstreken.

Svakt av Skeid

- Vi har mye bedre struktur i laget nå. Vi har fått det løftet vi håpet på etter at vi skiftet trenere. Lyn skal ikke rykke ned, sier en glad målscorer idet han omsider er ute av klørne til lykkelige lagkompiser igjen.

Første omgang på vakre Bislett var tam og kjedelig. Ifølge Meteorologisk institutt var det 26 grader i skyggen, og skygge var det lite av utpå matta. Spillerne sleit litt i varmen. Mens 1068 på tribunene koste seg.

Med været, vel og merke. Spillemessig var 1. omgang meget svak. Spesielt skuffende var det av Skeid, etter en periode med positive takter og resultater også fra den kanten.
Én Skeid-spiller som nok slet med tankene etter kampslutt, er Johnny Buduson. Han hadde tre av fire Skeid-sjanser på egenhånd.

Først burde han gjort 0-1 etter etter 29 minutter, men Buduson klarte ikke å bestemme seg for om han skulle skyte eller sende en pasning, og endte opp med noe midt i mellom, som er ensbetydende med ingen ting.

Hadde den ellers så målfarlige spissen visst hvor alene han var i den situasjonen, så hadde han tatt seg bedre tid, sett opp, og sendt ballen mot nettmaskene.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Merkelig bytte

Etter 50 minutter fikk han sjansen igjen. Spisskamerat David Tavakoli serverte på sølvfat, men alene med keeper nølte han igjen, og da hadde den islandske burvokteren Fannar Hafsteinsson kommet ut og gjort målet mindre, og Lyns sisteskanse leverte en flott beinparade.

Kampen sto og vippet. Dette var oppgjøret ingen av lagene følte de kunne tape. For Skeid var det mest om å gjøre å ikke tape, og dermed beholde Lyn åtte poeng bak seg på tabellen. Derfor finner vi det merkelig at lagets klart beste spiller, Mansour Gueye, ble skiftet ut etter 74 minutter. Han hadde fightet best, løpt mest, og etterlot seg et tomrom da han måtte se resten av oppgjøret fra sidelinja.

Skeid hadde en god periode i kampen mellom 70 og 80 minutter. Lyn-spillerne har lenge klaget på at de har for dårlig treningsgrunnlag fra vintertreninga, og fakta, ja, de sleit mot slutten i det som plutselig har blitt Hellas-temperatur i landets hovedstad. Skeids spillere så ut til å stå distansen bedre.

Harstad neste

Men så, etter 81 minutter, kom altså den scoringen som gjør at Lyns håp såvisst ikke er ute. Og kun fire minutter senere kom igjen en stor Skeid-sjanse, og igjen ved spissen Johnny Buduson. Som i første omgang, fikk han ballen inne i feltet, men hans ubesluttsomhet førte igjen til at blandingen av skudd og pasning ble barnemat for Lyns keeper Hafsteinsson.

Skeid-spillerne deppet tungt etter kampen, mens gleden selvsagt var stor i Lyns leir.

Trener Mikal Emil Åserud pustet også svært lettet ut, og sa dette til Dagsavisen:

- En fantastisk deilig opplevelse. Nå har vi to veldig gode opplevelser på rad på Bislett (vant også over Stabæk2). Vi var spillemessig best før pause, så faller vi mer og mer utover i annen omgang. Men så setter altså Moses den herlige der rett før slutt. Fantastisk for oss trenere, for spillerne, ja for hele Lyn. Vi er med, og vi skal ikke rykke ned.

- Svært viktig kamp borte mot Harstad neste gang. Hva gjør Lyn fram til den kampen, som spilles søndag 23. august?

- Vi skal trene med fokus på nettopp Harstad. Det er et lag med fysisk meget robuste spillere, så vi får en tøff kamp. Søndag har vi en lett økt før vi flyr oppover. Vi skal forsøke å få sett noen kampopptak fra Harstads kamper. Vi skal være godt forberedt, avslutter den ene av Lyns to trenere.