Moses Mawa scoret to i seriedebuten

(KFUM Oslo - Vidar 3-0). Moses Mawa (21) kom fra Bærum SK før denne sesongen. Han har hatt en flott oppkjøring, og feide inn to scoringer i seriedebuten. - Bra, det, men jeg skulle hatt seks scoringer, sa han etter sesongstarten på Ekeberg.

Bilde 1 av 3

Av Per Erik Moen

KFUM ARENA: (Dagsavisen):  KFUM startet kampen avventende, nervøst og tafatt. De har hatt enkelte defensive problemer i oppkjøringen, og de skulle bare "gå i krigen" det første kvarteret, for ikke å havne bakpå.

– Det klarte vi, og da åpningsnervene hadde lagt seg og vi lot ballen gjøre jobben, så tok vi jo over, sa lagets trener, Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampslutt.

Nettopp treneren er hovedperson Moses' forklaring på hvorfor hans korte tid i klubben har vært bortimot prikkfri.

– Jeg har aldri vært med på en så bra oppkjøring til en sesong. Jørgen har gjort en kjempejobb. Vi har trent hardt og intensivt gjennom hele vintersesongen, sier tomålsscoreren til Dagsavisen.

Etter de famlende første 15 minuttene, så ikke KFUM seg tilbake, og eide kampen.  Etter 17 minutters spill kom kampens første sjanse. Fisnik Kastrati (hentet fra Grorud), traff stolpen, og da det plutselig skjedde saker, så ble Håkon Stavrum lagt ned inne i feltet bare sekunder senere, og dommeren pekte korrekt på straffemerket.

Scoringen kom

1-0 : Moses Mawa. Keeper gikk til venstre, ballen til høyre. Perfekt.

Skuldrene var senket, og "Kåffa" begynte å gjøre som "Kåffa" gjør når laget er selvsikre; ballen fikk gjøre jobben mellom løpssterke og løpsvillige spillere.

Etter 28 minutter spiller Moses en flott stikker til Fisnik Kastrati, som med ett er alene på vei mot keeper. Sistnevntes første-touch er for svak, ballen havner i Vidar-keeper Bjarte Egelands klyper.

20 år gamle Yannis Moula var en konstant trussel ute på sin venstrekant, og etter halvtimen får han ballen i fart, kommer fri fra oppasseren, og skuddet med venstrebein var på vei mot nettmaskene idet nevnte Vidar-keeper får den ut til hjørnespark.

Hjemmelaget dominerte.

Vidar var tafatte, og Vidar ble statister i det meste. De spilte seg dog til et par halvsjanser, men det var synlig for alle tilstede at siddisene ikke hadde sting i det offensive spillet.

Tapre Stavrum

Omgangens siste hendelse var igjen med Moses Mawa i hovedrollen. Han rakk akkurat å fyre av et skudd  før dommeren blåste av omgangen. Skuddet gikk cirka 20 centimeter til side for stolpen.

Dessverre for Håkon Stavrum og hjemmelaget, måtte unggutten forlate banen rett før hvilen. 19-åringen har vært igjennom to korsbåndoperasjoner og en operasjon i leggen. Alle i det høyre beinet. Og da han fikk en smell i, ja, nettopp, høyrebeinet, beit den tapre lovende spilleren tennene sammen og ville fortsette, men ga tapt rett før pausen.

– Han er et eksempel til etterfølgelse for alle. Måten han har kjempet seg tilbake og kjempet seg tilbake på, er helt enestående. Det er for tidlig å si noe om alvorlighetsgraden nå, men jeg tror ikke dette er så alvorlig, sier lagets trener, Jørgen Isnes.

2. omgang var såvidt sparket igang da KFUMs tekniske Robin Rasch forsto at han var nokså alene der han mottok ballen cirka 20 meter fra goal. Javel, tenkte han, finsiktet, og ballen gikk med strak vrist derfra og inn i keepers høyre hjørne.

Da var kampen i realiteten kjørt. For Vidar hadde ikke funnet på noe lurt i pausen, og hjemmelagets dominans vedvarte ut omgangen.

Etter 71 minutter er Moses på rett sted til rett tid inne i feltet. Mot keeper, finter han skudd, keeper går ned, ballen opp og over ham, og inn i nettmaskene. 3-0.

Litt her og der derfra og ut. Men ikke det helt store. 3-0 og bortelaget tenkte mest på hjemturen.

Kunne hatt seks

Og tomålsscoreren tenkte mest på å komme seg fortest mulig vekk fra Ekeberg sammen med kompiser som sto og ventet. Men han tok seg tid til en prat med Dagsavisen.

–  Jeg burde vel scora seks i dag. Men, to er bra. Og jeg er godt fornøyd med at vi spiller oss til så mange sjanser.  Jeg vet ikke om vi var gode eller om Vidar var dårlige. Men vi var jo klart best. Sesongen er lang, men denne starten er jeg og vi godt fornøyd med, sa Moses Mawa og forsvant.

Det gjorde også spillerbussen til Vidar, så vi fikk ingen prat med lagets trener Roger Nilsen, men rakk å høre han si at dette var en kamp for glemmeboka.

KFUM startet forrige sesong på en marerittaktig måte, med 0-1-5 etter seks kamper.

De har allerede to poeng mer enn etter de seks første forrige sesong. Og det var nok til at samtlige med hjerte for hjemmelaget smilte og trakk et lettelsens sukk.

Torsdag venter Lokomotiv Oslo i cupen.

– Det blir en helt annen affære, avsluttet trener Jørgen Isnes.

2. divisjon, avdeling 2.

KFUM Oslo - Vidar 3-0 (1-0).

KFUM arena, Ekeberg: 234 tilskuere.

Mål: 1-0 Moses Mawa (18 straffe), 2-0 Robin Rasch (47), 3-0 Moses Mawa (71).

Øvrige resultater lørdag: Nardo - Arendal 0-0, Stjørdals/Blink - Hødd 0-3, Kjelsås - Skeid 0-0.

Spilles søndag: Vard Haugesund – Brattvåg, Bryne – Fløy, Vålerenga 2.-lag – Egersund.