Fitim Azemi på fredagens VIF-trening på Valle.

Moa utelukket mot Lillestrøm, Azemi mangler næring

Vålerenga opplever spiss-krise. Moa Abdellaoe er ute resten av måneden og erstatteren Fitim Azemi har fire dager uten næringsinntak. - Ja, dette er en utfordring, sier Ronny Deila.

VALLE (Dagsavisen): Fredag trente i hvert fall Fitim Azemi med Vålerenga og han er med i troppen til lørdagens kamp mot Lillestrøm. Men han kan uansett ikke spille en hel kamp. Det kan heller ikke Henrik Kjelsrud Johansen, mens Moa Abdellaoue mister både LSK-kampen lørdag og neste helgs kvartfinale mot Rosenborg.

- Jeg gikk fire dager uten å holde på verken mat eller væske og kjenner selvsagt det på kroppen, sier Fatim Azemi til Dagsavisen. Men han fullførte fredagens relativt korte, men intense treningsøkt på Valle.

- Veldig kjedelig å få denne starten på tida i VIF, men nå skal jeg snakke med fysioterapeuten om veien videre. Jeg kommer raskt tilbake når først kreftene er der, sier han.

Azemi kom til Vålerenga for en uke siden og var i troppen mot Tromsø på Ullevaal, men ble sjuk dagen før.

- Jeg ble matforgiftet og ble helt slått ut, sier han.

Dermed er Vålerengas spissproblem like fastlåst. Henrik Kjelsrud Johansen trente for fullt fredag, han scoret et fint mål for annetlaget denne uka, men mangler treningsmengde til å stå en hel kamp.

- Ja, han er på vei tilbake, men har lite treningsgrunnlag etter langt skadeavbrekk, sier trener Ronny Deila til Dagsavisen.

Moa Abdellaoue, som blomstret og scoret mot Lillestrøm i 3-1-seieren 24. juni var ikke på trening i det hele tatt. Den kampen er også den siste VIF har vunnet i Eliteserien.

- Jeg regner ikke med Moa før tidligst stadionåpningen 10. september. Hans kneskade er veldig trøblete, sier han.

Dermed må Ronny Deila bruke kvelden til å gruble på hvordan han skal sette opp laget på Åråsen. Mot Tromsø  startet Bård Finne som midtspiss, men han er hentet inn som flankespiller. Deila nevner også Thomas Elsebutangen fra annetlaget som kandidat til troppen i jakt etter andre navn enn de mange like typene Vålerenga akkurat nå stiller med.

Og Herman Stengel? Han trente i hvert fall for fullt fredag og holder tydeligvis fast ved det ha sa til Dagsavisen etter kampen mot Tromsø: - Jeg skal kjempe meg inn på dette laget igjen.

Vålerenga har bare scoret ett mål i serien etter at de slo Lillestrøm sist. Den kom i 1-1 kampen borte mot Kristiansund ved Ghayas Zahid.

Lørdagens seriekamp er den siste foran tre ukers cup- og landslagspause.