– Mitt mål er å gjøre Oslo til Europas jazzhovedstad, sier ny festivalsjef

Den nye sjefen for Oslo Jazzfestival har klare ambisjoner. – Mitt mål er å gjøre Oslo til Europas jazzhovedstad, sier Øyvind Skjerven Larsen.

Et enstemmig styre i den tradisjonsrike jazzfestivalen har besluttet å tilsette sunnmøringen i åremålsstillingen som ny festivalsjef.

Han tiltrer høsten 2019 og er ansatt frem til 2025. Nåværende festivalsjef, Edvard Askeland, avslutter sitt åremål etter å ha gjennomført årets utgave 11. til 17. august.

Øyvind Skjerven Larsen, som kommer fra Vartdal, og har jobbet i Oslos musikkmiljø siden slutten av 90-tallet.

Han har fartstid fra Blå, Universal Music og Music Export Norway, og har de siste seks årene vært ansatt som fagansvarlig i Norsk jazzforum. Jazzfestivalens styre kaller ham «særdeles kunnskapsrik» og er sikre på at han vil løfte Oslo Jazzfestival videre.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt i oppgavene og mulighetene som ligger i det å arrangere jazzfestival i Europas travleste jazzby. Ser man på omfanget og bredden som ligger i det norske jazzmiljøet, ser vi at norsk jazz aldri har vært mere aktiv og aktuell. Jazzens gullalder er nå, sier Øyvind Skjerven Larsen i en uttalelse.