Justin Bieber stormet av scenen i Chateau Neuf under forrige besøk i Oslo i fjor høst.

Mindre Bieber-hysteri denne gangen

Justin Bieber er kommet til Oslo, men superstjernens besøk i helgen vil ikke prege byen som i 2012.

 

Han skapte hysteri i Oslo tilbake i mai 2012. Hvem kan vel glemme maidagene den gangen? Eller hva med da han stormet av scenen i fjor høst?

Les også: Byrådslederen var livredd noen skulle bli alvorlig skadet

Operataket

I 2012 preget Justin Biebers fans Oslo sentrum. Vel 20.000 møtte opp utenfor Operaen for en gratiskonsert som lenge så ut til å bli avlyst. Samtidig ble fansen tolket og analysert av eksperter og synsere, mens tentamen ble flyttet og lærere syntes det var helt greit å skulke for å se Bieber.

Og ikke minst; ordfører Fabian Stang ble livredd og måtte gjemme seg bak et tre i frykt for ivrige «beliebers»,

– Jeg synes arrangørene bommet fullstendig da de misbrukte unge jenter i et markedsføringsspill, sa han til TV 2 da.

Les også: Massivt netthat mot norske «beliebers»

Avlyst

Bieber selv vinket fra hotellet og lekte katt og mus med presse og fans.

The Stordalens betalte for en lunsj med ungpikeidolet som om han skulle vært en Mozart og i et intervju med Skavlan var 18-åringen Bieber helt mot abort og takket Gud.

I tillegg ble en pressekonferanse ved Oslo S avlyst på grunn av for mange fans.

Jeg var selv til stede da og det var ikke veldig trygt inne på hotellet der vi skulle intervjue Bieber. Sperringene var skjøre og tusenvis presset på for å komme inn. Da avlysningen ble klar, falt flere om i hikst, hyl og fosterstilling i lobbyen på Grand Central – de hadde vunnet en konkurranse og skulle få møte helten. Det ble det ikke noe av.

Han kom så tilbake for tre konserter i 2013. De 66.000 billettene ble solgt ut i en fei og Bieber satte igjen preg på Oslo. Denne gangen er det bare to konserter i Telenor Arena; fredag og lørdag, begge utsolgt.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

«Watergate»

Forrige gang Bieber var i Oslo stakk han av scenen på Chateau Neuf etter at ivrige fans på første rad ville ha en bit av Bieber og ble litt vel nærgående.

– Glem det. Jeg fullfører ikke showet, sa Bieber selv.

Var det vannsølet som gjorde at han stormet av? Verdenspressen undret, mens andre mente det var et PR-stunt. «Watergate» gikk sin seiersgang over hele verden, mens Bieber selv allerede var i flyet på vei hjem. Eller på vei til London i hvert fall.

Intervjuet med Thomas og Harald før den avbrutte konserten viste en vimsete Bieber som knapt svarte på et kritisk spørsmål. Ikke ble de stilt heller, og seansen var temmelig pinlig.

Kommentar: La oss, og Justin Bieber selv, slippe! (Geir Rakvaag)

Ikke like vilt

Denne gangen vil det på langt nær bli like vilt som ved de foregående visittene. Dette er det fjerde Bieber-besøket på våre kanter og for hver gang har temperaturen falt noe i fansens møte med helten.

Vi vil ikke merke så mye i byen, men det vil bli litt leven ute på Fornebu hvor konsertene er. Nei, skal det bli skikkelig hysteri i 2016 må vi se til Marcus & Martinus.

Les også: Ungjenter hetses på nett etter Bieber-konserten

20.000

I 2012 feilberegnet både plateselskapet og politiet totalt den voldsomme interessen for idolet. Over 20.000 fans dukket opp i Bjørvika, og det ble totalt kaos i Oslo sentrum. Flere måtte til legevakten, og mange ble behandlet på stedet av frivillige fra Røde Kors. Det skjer ikke igjen.

Året etter gikk det noe bedre på Fornebu, mens det var kaos på Majorstuen i fjor med ungdom i gatene og til tider tendenser til kaos. Foran konsertene i år har politiet forberedt seg ved å være til stede på en Bieber-konsert i Berlin tidligere denne måneden, skriver NTB.

Populær

Bieber har fått mye kritikk for å dukke opp altfor sent til sine konserter, ofte flere timer. Så også da han var timevis for sen til fjorårets konsert. Det kan bli dyrt. Overtidsleie og betaling for personell koster litt det også. Men ifølge rapportene er det en til tider uinteressert Bieber som er på turné. Ifølge arrangøren skal konserten med Bieber starte 20.45.

Det er ingen steder Bieber er mer populær enn i Norge, relativt sett. Under konsertene på Fornebu er det vel 50.000 solgte billetter. Forrige gang han gjestet Fornebu holdt han tre konserter. Dermed er det altså færre fans som skal på konsert denne gangen. De er også blitt et år eldre siden kaoset ved Chateau Neuf i november. I sum gir dette mindre kaos og hysteri.

Fansen anbefales å reise kollektivt til Fornebu. Det går shuttlebusser fra Oslo (Nationaltheatret og Kirkeristen) fra 13.30. Bussen stopper rett ved hallen. Toget går til Lysaker. Buss 31 går også til Fornebu. Og til dere som frykter for hørselen; det vil bli delt ut ørepropper på arenaen.