Gunnars Generasjonsbar vinner på sjarmen og beliggenheten i Youngskvartalet.

Med Gunnar på G

Gunnars Generasjonsbar er litt for folk i alle aldre, så lenge man ikke er ung eller gammel.

 

4

Gunnars generasjonsbar

Torggata 13

Ingen bordbestilling

Mat              4

Meny           3

Miljø            4

Service       4

Prisnivå      5

– Et sted som serverer frokost hele dagen? Ja, med alle vannhullene som har dukket opp rundt Youngstorget er det absolutt behov for et sted der frokostserveringen ikke slutter ved kirketid, uansett ukedag, mener Byløven.

Byløvene har ramlet inn i første etasje i det nye Youngskvartalet, den gule hjørnegården på Youngstorget i Oslo der restauranter og barer som Lulu, Nemesis, Håndslag og Andre til høyre har etablert seg under samme tak. Med inngang fra Torggata ligger frokost- og brunsj-baren Gunnars Generasjonsbar, som åpner når klokka ringer og stenger cocktailserveringen omtrent når de som er på vei til frokost karrer seg ut av senga. Noen små timer til, og det hadde vært mulig å «døgne» hos Gunnar. Med frokost i begge ender.

Stedet er sympatisk, betjeningen upersonlig vennlig, prisene i den smilende enden. Her skal ingen føle seg skremt, nær sagt uansett hvilken generasjon de tilhører, selv om det er liten tvil om at kjernepublikummet tilhører den delen av byen som gjerne er først ute med å prøve det siste. Neon-G-en lyser opp de ellers fargerike veggene rundt en stor og innbydende bar- og kjøkkenøy, og den allmenne «NRK P13»-musikken er skrudd passe høyt. Men også stoler og bord – nakne, respatex-aktige – er skrudd fast. Byløvene er ellers ikke så stor fan av alt som er skrudd fast til gulvet, hvor en stol ikke kan flyttes eller to bord ikke kan settes sammen om man er tre eller flere. Og her er alt tomannsbord, og ikke slike tomannsbord som gir høy datingfaktor.

For deg med ♥ for Oslo: Følg oss på Facebook!

Man kan skjønne hvorfor et sted som har «turnover» skrevet i panna for enkelhets skyld vil begrense kaoset med å skru inventaret til gulvet, men det høyner ikke den berømmelige hyggefaktoren. Om det nå er den Gunnars Generasjonsbar søker. Det er sannelig ikke godt å si, fordi stedet framstår som en hybrid av mange ting. Frokost og brunsj serveres over en lav sko, og det er rimelig fullt i lokalet en vanlig hverdag. Det er kraftkost som gjelder. Belgiske «waffles» med stekt kylling, stekt eller posjert egg på surdeigsbrød eller vaffel, Eggs Benedict eller pølser og egg. Pølser fra Annis Pølsemakeri på Ringebu selvsagt. Du kan knapt gå en meter rundt Youngstorget eller opp over Grünerløkka uten at pølsene kommer derfra, så man kan jo lure på hvor stort dette pølsemakeriet egentlig er blitt. Gode er de, men når alle henter råvarene på samme sted, blir smaksvariasjonene fra sted til sted nokså begrenset.

En smak av det forventede preger Gunnars Generasjonsbar. Surdeigsbrød, pølser man har smakt før, egg (fra Holthe gård) som det heldigvis er to av på noen retter, slik at man får inntrykk av at det er et helt egg på tallerkenen, og grønne lunger i matfatet bestående av spinat og grønnkål og avokado. Eggs Benedict kommer med skinke eller røkt laks på en sjenerøs skive ristet surdeigsbrød, og godt med salat ved siden av. Hollandaise-sausen er i tynneste laget når lufta har gått ut av den, og det gjør den idet tallerkenen plasseres på bordet. Skinken er nydelig, men eggene små og pregløse.

Byløvene tester denne og vaffelretten med kylling og mangoketsjup og avokadokrem. Vaffelen er absolutt passe sprø utenpå, myk inni og smakfull, men heller ikke her er tilbehøret eller kyllingen noe som stikker seg ut som eksepsjonelt. Til frokost dagen derpå vil nok en rett som denne innfri suget etter umami-smaker. Men som frittstående frokost, lunsj eller et mindre måltid på tidlig kveldstid er det lite ved Gunnars Generasjonsbar som tilsier at du skal velge dem, og ikke et av de mange andre omkringliggende stedene som serverer alt fra sushi til pizza og fullvoksne middager.

Stedet har likevel sine fortrinn, som et utsøkt drikkekart med ferskpressede juicer, godt utvalg øl på tapp og cocktails, særlig i den frosne enden med for eksempel frozen Jackie Browns Colada Rum Punch når det blir litt varmere i været. Slik vinner de på sjarmen og ikke minst plasseringen, like sentral som stedet er uhøytidelig, rimelig og lettvint. Om man er to, vel å merke.