Miljøpartiet de Grønne. 1. kandidat Lan Marie Nguyen Berg og 3. kanditat og orførerkanditat i Oslo, Shoaib Sultan. FOTO: NTB SCANPIX

MDG bestemmer seg i dag

Før helgen skal De grønne i Oslo offentliggjøre hvem de forhandle om makten med i hovedstaden.

Vi skal lande avgjørelsen i morgen og dere skal få svar før helgen, sier Harald Nissen i MDG Oslo.

Forhandlingsutvalget i partiet, som består av nevnte Nissen, samt Hanna Marcussen, Torkil Vederhus og Lan Marie Nguyen Berg, har fått mandat av partiet til å lande avgjørelsen om hvem MDG skal støtte i hovedstaden.

– Ja, forhandlingsutvalget møtes i morgen, bekrefter Vederhus til Dagsavisen.

Har snakket med alle

Partiet har vært i samtaler med alle partiene i bystyret, men det store spørsmålet er om de vender seg mot Ap eller Høyre. Hvor MDG lander avgjør om Oslos nye byrådsleder heter Raymond Johansen eller Stian Berger Røsland.

Nissen forteller at de skal møtes i morgen, sammen med enkelte bystyremedlemmer, og at dersom det er behov for det, vil de snakke med andre personer i partiet.

Har dere konkludert?

Vi har begynt å danne oss et bilde, men vi har ikke konkludert. Det er det vi vil gjøre i morgen også vil vi presentere det før helgen, sier Nissen.

Når MDG konkluderer, vil de begynne forhandlingene med den partneren de peker seg ut. Men det endelige resultatet om hvordan byrådet i Oslo vil se ut, vil trolig ta flere uker.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Sjekket småpartiene

Nissen forteller at MDG ikke baserer sin avgjørelse bare på samtaler den siste tiden. Partiet har gått grundig til verks, og sjekket har partiene har foreslått og stem ved tidligere anledninger.

Vi har tatt dette på alvor og gjennomført grundige analyser om hva Ap og Høyre har gjort tidligere. Vi har brukt mye tid på å se partiene i kortene, sier Nissen.

MDG har ikke bare gransket hovedpartiene, Ap og Høyre, men også sett hva slags politikk støttepartiene har ført og gått til valg på.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!