Dagsavisen var med da elever ved Jeriko skole fikk kurs på Geitmyra i 2015. Nå får matkultursenteret flere millioner i støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

Matkultursenter for barn utvider

Geitmyra matkultursenter for barn har fått penger til å ta imot enda flere barn og familier.

Geitmyra matkultursenter jubler over å ha fått penger til å bygge besøksdrivhus i Geitmyra skolehager med klasserom og undervisningskjøkken. Det er 3,5 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB som gjør at dette nå kan bli realisert.

Les også: Her lærer de om den grønne virkeligheten

Geitmyra ønsker ifølge en pressemelding at besøksdrivhuset skal være en arena for skoleundervisning, barnehagekurs, dyrkekurs for familier, sosiale tiltak for utsatte grupper og frivillig aktivitet.

Geitmyra skolehage eies og driftes av Oslo kommune. Skolehagen er en av Oslos eldste. De siste årene er den blitt driftet med et minimum av midler.

Nå ønsker Geitmyra matkultursenter å åpne opp og legge til rette for at enda flere barn og familier fra hele Oslo skal kunne dra nytte av grøntområdet midt i Oslo sentrum. Der er det 40 mål dyrket mark, 350 frukttrær, genbank for epletrær, en rekke foreninger og en lokal møteplass.

Møt Oslos nye bybonde: - Jeg vil vise grokraften