Lyn og Korsvoll til 1. runde i cupen

Lyn karret seg til første ordinære runde i cupen.

(Lyn - Svelvik 1-0, Korsvoll - Hasle-Løren 3-1 eeo). Etter at ingen av årets 3.-divisjonslag kan rykke opp, har Lyn plukket seg ut cupen som sesongens trøst.

Men som 3.-divisjonslag må man først kvalifisere seg, og det ordnet Lyn gjennom en sen scoring mot Svelvik i andre kvalikrunde.

Kampen ble spilt på Røa Idrettsplass, som Lyn måtte låne som midlertidig hjemmebane. Lyn styrte hele kampen mot en lavtliggende motstander, men sløste nesten utrolig med sjansene. Den forløsende scoringen kom ikke før etter 89 minutter da innbytter Fadel Karbon skjøt fra 25 meter. Ballen føk i nettet og over 300 tilskuere jublet. Dommeren la til hele seks minutter, men Svelvik var sjelden en trussel for seieren.

Også Korsvoll er klare for 1. runde etter at de slo Hasle/Løren 3-1 etter ekstraomganger. Også de måtte flytte fra en hjemmebane som ikke var spilleklar, så kampen ble spilt på Myrer kunstgress på Kjelsås. Hasle/Løren tok ledelsen etter pause ved Loku, mens Christian Sparre utlignet 20 minutter senere. H/Ls målscorer ble senere utvist, i tillegg pådro laget seg mange skader. Veteranene Torbjørn Melhus og Lasse Brandal scoret Korsvolls to siste mål rett før slutt i andre ekstraomgang. Lagene møtes igjen i serien.

Fagerborg, Oslojuvelene, Nordstrand og Grei kjempet også om plass i 1. runde, men røk ut.

1. ordinære NM-runde settes opp av NFF fredag formiddag.

Seriestart i 3. divisjon er 9. april.

Resultater lokale lag:

Fotball-NM menn onsdag, 2. kvalifiseringsrunde:

Sparta Sarpsborg – Fagerborg 1-0, Lyn – Svelvik 1-0,  Korsvoll – Hasle/Løren 3-1 e.o., Oslojuvelene – Holmen 1-3, Sprint-Jeløy – Ås 0-1,  Østsiden – Nordstrand 3-0, Kråkerøy – Grüner 4-0, Borgar – Nesodden 0-3, Flisa – Hauerseter 3-1, Jevnaker – Halsen 0-3,  Fu/Vo – Skjetten 5-3 e.o., Eidsvold Turn – Skedsmo 4-2.

Spilt 22/3:  Aurskog-Høland – Grei 4-0.