For en gangs skyld scoret ikke Lyn i seriekamp. Denne headingen var det nærmeste, men Korsvoll-keeper Marcus Kristiansen redder.

Lyn jakter langsiktig opprykk

(Korsvoll - Lyn 0-0). Lyn spiller og spiller, men kan ikke rykke opp. Da er målet å vinne hver eneste kamp og bli et 2. divisjonslag fra 2018.

KORSVOLL KUNSTGRESS (Dagsavisen): Lyn durer gjennom 3. divisjon med bare ett tap så langt, leder serien med sju poeng, men må hele tiden tenke langsiktig. For NFF-vedtaket om at ingen lag rykker opp fra 3. divisjon på grunn av serieomleggingen, har betydd at Lyn må løfte blikket. Samtidig som man setter seg kortsiktige mål.

- Vi måtte tidlig definere sesongens mål etter at vi tapte kampen om å få stoppet det tingvedtaket. Høstens mål er å vinne hver kamp, så må vi bygge langsiktig for å skape en toppfotballkultur. Denne høsten blir dermed en slags kvalifsering for neste års 3. divisjon, som jo blir på et høyere nivå, sier sportssjef Rolf-Magne Walstad til Dagsavisen.

Høstsesongen startet lørdag med lokalderbyet mot Korsvoll, ingen av lagene scoret i en tett og jevn kamp. Lyn hadde ballen mest, men skapte få store sjanser. Den største hadde Korsvoll da veteranen Stig Markus Hovdal satte ballen i nettveggen fra kloss hold midtveis i 2. omgang. Laget hadde også en heading som skled langs tverrliggeren. Ellers stoppet to gode forsvar alt som kom.

Det mest bemerkelsesverdige som skjedde ut over det, var bikkja som entret banen for å være med i tilleggsminuttene. Den viste i hvertfall tempo-egenskaper.

Lyn har utarbeidet ti målsettinger for toppfotballen fram til 2018, det første året klubben i teorien kan være i 2. divisjon. Da er ambisjonen å etablere seg i 2. divisjon på tabellens øvrige halvdel. Laget ser at det fortsatt er et stort rom for å bli nummer to i Oslo, i konkurranse med en rekke klubber som har en ting til felles: Svak økonomi.

I sommer gikk Lyns største talent, 16-åringen Erik Botheim til Rosenborg, mens det gamle Lyn-navnet Tom Sadeh gjorde comeback mot Korsvoll. Men han måtte ut med skade før ti minutter var spilt. Et annet mål er å ha minst to landslagsspillere i stallen og halve stallen skal være utviklet i Lyn.

- Vi må sette utviklingsmål for spillerne slik at de har noe å strekke seg etter, sier Walstad. Og han innrømmer at laget må styrkes hvis de skal kjempe i toppen i 3. divisjon neste år. Det er mange gode lag som kommer ned fra årets 2. divisjon. De kan i teorien havne sammen med naboer som Kjelsås, Ullern og Frigg igjen.

Kun de fire beste lagene i 3. divisjon er sikret plass neste år. Korsvolls veteranlag er med i den kampen og blir kanskje det eneste laget i avdelingen som unngår tap for Lyn i år. Vårkampen endte 1-1.

PS. Også Lyns kvinnelag er i ferd med å nærme seg toppfotballen og lørdag vant et Lyns 13 år gamle jenter Norway Cup.

KAMPFAKTA

3. divisjon, avdeling 2

Korsvoll - Lyn 0-0

Korsvoll kunstgress: 190 tilskuere.

Dommer: Bojan Stojanovic, Bærum.

Gule kort: Anders Kogstad, Trym Thorbjørnsen, Korsvoll, Joakim Strand, Ola Sætherbakken, Lyn.