Lyns trofaste supportere i Bastionen feirer seieren sammen med Lyns spillere etter seieren over Ullern søndag kveld. Seieren gjør at Lyn fortsatt har håp om å forbli i 2. divisjon. FOTO: PER ERIK MOEN

Lyn-håpet lever

(Ullern - Lyn 1-3): Lyn nekter å gi opp. Det er seks poeng opp til Ullern – med tre kamper igjen å spille. Håpet lever videre.

 

ULLERN KUSNTGRESS (Dagsavisen): Lyn måtte vinne for ikke å allerede være klare for 3.-divisjonsspill neste sesong. Med kniven på strupen leverte så Lyn årsbeste.

– Jeg sa til spillerne at de skulle gå ut og spille med hjertet utenpå drakta. Ikke vet jeg om de hørte på meg, men det var en veldig god kamp de leverte, sa en smilende Lyn-trener Mikal Aaserud til Dagsavisen etter at hinder én av fire var unnagjort.

Syltynt snøre

Men, fremdeles henger Lyns håp om å overleve i 2. divisjon i et syltynt snøre. Men, det siste en mister er håpet, sies det, og det ser noe lysere ut for Lyn nå enn det gjorde før kampen.

Det er Ullern, Lyn og Mjølner som kjemper om å unngå nedrykk sammen med Holmen, som er fortapt nederst på tabellen. Tre lag skal ned.

LES OGSÅ: Jo Inge Berget: – Trist med Lyn

Sen snuoperasjon

– Før kampen var det ni poeng opp til Ullern. Nå er det seks. Skal vi gi opp nå, da, spør Lyns trener Dagsavisen, idet rollene byttes en stakket stund.

– Nei, det kan dere ikke gjøre, svarer vi, og kontrer:

– Spørsmålet er hvordan dere skal klare jobben?

– Denne snuoperasjonen vår kom sent i gang. For sent. Men større undere har skjedd enn at vi tar igjen seks poeng på tre kamper. Vi år en gedigen oppgave, allerede kommende helg får vi Kjelsås på besøk. De er tøffe å spille mot.

– Men, de har ikke all verden å spille for. Kan ikke rykke verken opp eller ned..?

– De vil alltid spille for fullt mot oss. Vi får håpe deres storscorer Simen Møller Stamsø ikke spiller, sier Lyns trener., om Kjelsås-spissen som ofte bruker helgene til å kommentere fotball for TV 2.

I tillegg til at Lyn tar imot tabellfemmer Kjelsås på Bislett stadion neste helg, skal de også til Troms for å møte Senja borte, et lag som for øyeblikket ligger på 8. plass i serien.

I den siste runden møter Lyn Holmen på hjemmebane. Holmen er allerede nedrykksklare, og står med skarve 11 poeng etter 23 kamper.

Ullern på sin side møter Harstad på 10. plass, topplaget KFUM som leder avdelingen i oddsenligaen, og Vålerenga 2. som for tiden ligger på 6. plass på tabellen.

I tillegg må Lyn passe seg for Mjølner fra Narvik. De ligger på plassen bak Lyn på tabellen, med kun ett poeng mindre.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

Karbon åpnet

Under kampen på Ullernbanen var det Fadel Karbon som tente det første håpet med sin sene scoring i 1. omgang. Ytterligere to scoringer, begge besørget av Birger Wilhelm Rasmussen på tampen av kampen, sørget for at bluss ble tent og høy stemning i Lyn-leiren.

Nicolay Solberg reduserte for vertene på overtid.