«Teater på tvers av generasjoner» skapte liv og glede på byrådslederens kontor. Fra venstre Wenche Lindeman, Ellen Astrup Hansen og Kari Johanne Stenby. Foran: Synnøve Hansen og Julia Aquino.

Løssluppen moro

Alder er ingen hindring for å utfolde seg på scenen, og stemningen på byrådsleder Raymond Johansens (Ap) kontor i Rådhuset fredag var nok en smule mer løssluppen enn fredsprisutdelingen i går.

Oslo

 

«Teater på tvers av generasjoner» er en gruppe frivillige amatørskuespillere mellom 60 og 92 år, som lager og framfører forestillinger for andre seniorer og barnehagebarn.

Og etter en forestilling til ære for byrådslederen, tok Raymond Johansen et lite øyeblikk kontroll både på regi og hovedrolle.

– Jeg er byrådsleder for denne flotte byen, startet Raymond Johansen med, og fortsatte:

– Et av de privilegiene jeg har som byrådsleder er å dele ut noen julegaver. Og jeg har veldig lyst til å gi dere en presang til jul. Å spre glede og humor i en kanskje strevsom hverdag, både forlenger livet og gjør det livet du lever enda mer verdifullt. Derfor vil jeg gi dere 20.000 kroner, sa Raymond Johansen, og høstet applaus fra skuespillerne.

– Dere får gi beskjed hvordan dere vil ha de overført, sa han med et smil.

Til enda mer jubel og applaus.

Historiens hav

Tirsdag hadde de premiere på forestillingen «Ferskvannsmatrosene», som har blitt en musikalsk sjøreise gjennom historiens hav. Full av tvilsomt sjømannskap, humor, minner og musikk.

Denne forestillingen skal også på turné til våren, første stopp blir Sagene seniorsenter 16. januar. Det er de profesjonelle teaterinstruktørene Vibeke Lie og José Maria Lopez i Teater Prospero som utvikler forestillingene i samarbeid med skuespillerne. Vibeke Lie er ellers kunstnerisk leder for Sykehusklovnene i Norge, mens José Maria Lopez er en erfaren og anerkjent frilans teaterinstruktør, som også har sin egen teatertrupp i Buenos Aires.

For deg med ♥ for Oslo: Følg oss på Facebook!

I sin beste alder

– Det er deilig å kunne le av seg selv og ikke ta seg selv så høytidelig, sier Wenche Lindemann, som med sine 69 år er yngst, når Dagsavisen spør henne om hvorfor hun driver med dette.

– Hovedintensjonen med det vi driver med er å forene generasjonene. Vi spiller forestillingen gjerne på frivillighetssentraler, og til hver forstilling er det alltid invitert en barnehage eller to. Først spiller vi, så har vi en liten pause før barnehagebarna synger, sier hun.

De har holdt på i to år, og startet med å sette opp «Vaffelhjertemysterier» i desember 2016, og har i 2017 vært på turné i Oslo og spilt 11 forestillinger på ulike eldresentre og sykehjem.