Lørenskog med lykketreff to sekunder før slutt

(Vålerenga - Lørenskog 2-3, 1-3 i kamper). Et fullsatt Jordal amfi forberedte seg på sudden death. Da dro Mats Trygg til fra blueline. Og pucken suste inn i VIF-buret og ga Lørenskog matchpuck i ishockeyens semifinaler.

Det var kanskje typisk at det var Lørenskogs 39 år gamle kaptein som skulle avgjøre dette. Nå kan Lørenskog sikre seg NM-finale med ny seier i Lørenskog ishall tirsdag kveld. Men det er blitt mange borteseire i dette sluttspillet. Vålerenga gir seg ikke.

– Vi skal slå tilbake. Igjen, sier en innbitt Espen Shampo Knutsen. Han kan ikke si annet.

Kampen sett under ett var seieren fortjent. Mens Vålerenga hadde Lørenskog på gaffelen i fredagens kamp, var bildet annerledes søndag. Gjestene var mest agressive i de to siste periodene og vant skuddstatistikken i alle tre (7-8, 6-15, 4-12).  Men det var VIF som ledet lenge.

Robin Sterner ga Lørenskog ledelsen mot spillets gang i første periode etter en klassisk kontring.

Martin Laumann Ylven utlignet like før periodeslutt. Den kom rett etter at Lørenskog hadde spilt i overtall, og Ylven rappet pucken og scoret.

Tobias Lindström snudde kampen for Vålerenga da han satte inn 2-1 i midtperioden etter en oppvisnig i vakkert overtallsspil. Men i løpet av de ti siste minuttene i tredje periode, snudde Lørenskog kampen tilbake. De skjøt fra alle vinkler. Men VIF var også nære med et skudd i tverrligger.

Først utlignet Sterner med sin andre for kvelden, før Mats Trygg ble den store helten med sin 3-2-scoring to sekunder før slutt. Han fyrte overraskende av fra blålinja da han så at tida var i ferd med å gå ut.

Dermed leder Lørenskog 3-1 i kamper og trenger kun én seier til for å sikre finalebilletten.

PS. Denne søndagen var Klanen hørbar igjen. De tok Jordal tilbake.

Vålerenga – Lørenskog 2-3 (1-1, 1-0, 0-2) 1-3 i kamper (best av 7)

Jordal amfi: 4500 tilskuere

1. periode: 0-1 (6.25) Robin Sterner (Joachim Sundelius), 1-1 (17.23) Martin Laumann Ylven (Jørgen Karterud).

2. periode: 2-1 (22.04) Tobias Lindström (Karterud, Ylven).

3. periode: 2-2 (49.37) Sterner, 2-3 (59.59) Mats Trygg (Ryan Caldwell, Tony Romano).

Dommer: Roy Stian Hansen, Storhamar, Stian Halm, Furuset.

Utvisninger: Vålerenga 3 x 2 min. Lørenskog 4 x 2 min.