Lillebjørn på Bolteløkka

En ny oslovise signert Lillebjørn Nilsen er en aldri så liten begivenhet. Den og flere osloklassikere framføres av 70 samstemte jenter idet Bolteløkka Jentekor feirer 15 år.

Bolteløkka Jentekor ble stiftet i 2004. I år fyller koret altså 15 år. Det skal feires. Lørdag kveld blir det konsert på Riksscenen, med til sammen rundt 70 jenter mellom sju og 16 år under dirigent Linn Andrea Fuglseths ledelse. Konserten heter «Osloviser».

– Lillebjørn Nilsen har skrevet en helt ny låt, «Bolteløkka springdans», om å bo i Oslo. Han har vært med på en øvelse, og da fortalte kona at han knapt hadde vært tilsnakkendes hele sommerferien, siden han hadde jobbet så konsentrert med låta hele tida, sier styreleder for koret, Marthe Haakensen, til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet.

Øvelse med Bolteløkka Jentekor.
Foto: Privat

Øvelse med Bolteløkka Jentekor. Foto: Privat

Oslo i tekst og tone

På programmet står også en av Lillebjørns mest kjente sanger, «Tanta til Beate», den om Schweigaards gate, som definitivt må kunne kalles Oslo-vise.

– Det blir også litt deLillos, litt Raga Rockers, litt No4, og mange eldre slagere fra og om Oslo. Konserten er kombinert lansering av Lillebjørn Nilsens nye låt, og Bolteløkka Jentekors plate der de synger alle disse sangene. Plata heter også «Osloviser», og gis ut på Grappa, sier Haakensen.

Stjernelag

På plateinnspillingen har koret fått med seg Vegar Vårdal på feler, Åsmund Reistad på gitar, Gjermund Silset på bass, Kenneth Ekornes på perkusjon og Trygve Seim på saksofon. På konserten lørdag er bandet det samme, bortsett fra at Birger Mistereggen er perkusjonist.

Gamle sanger om igjen

Dirigent Linn Andrea Fuglseth er kjent fra koret Trio Mediæval. Hun startet Bolteløkka Jentekor og har ledet det fram til i dag.

– Det som er så stilig med at Linn Andrea har sin bakgrunn i middelaldermusikk, er at også barna får synge den typen musikk. Noen timer hver uke står barn fra Bolteløkka og naboskolene Fagerborg, Ila og Majorstua sammen og synger gamle viser, det syns jeg er kjempestilig. Linn Andreas engasjement er helt fantastisk. I 2014 ble hun utnevnt til årets barne- og ungdomskordirigent, sier Haakensen.

Saken fortsetter under bildet.

Lillebjørn Nilsen på øving med Bolteløkka Jentekor.
Foto: Privat

Lillebjørn Nilsen på øving med Bolteløkka Jentekor. Foto: privat

Erfarne plateartister

Bolteløkka Jentekor har tidligere gitt ut «Jolevisur» (2014) og «Mine Visur – Folkemusikk fra barn i byen» (2010). De har holdt flere konserter på Riksscenen tidligere, og har samarbeidet med artister som Stian Carstensen, Arve Henriksen, Trygve Seim, Nymark Collective og vokalgruppene Trio Mediæval, Fauna og Pust.

– Konserten lørdag er åpen for alle. Vi satser på full sal! sier Haakensen. (Dagsavisen/kultur)

Riksscenen, Trondheimsveien 2, lørdag kl. 17.00.