Lettet «Shampo» etter seier mot erkerivalen

Espen «Shampo» Knutsen slipper å tenke mer på lagets svake statistikk mot Storhamar. Men Vålerengas sportssjef innrømmer at det blir tøft å tukte rivalen i kampen om seriegullet.

FURUSET FORUM (Dagsavisen): Vålerenga slo Storhamar 2-1 i serien i Furuset Forum torsdag. Colin Spaberg Olsen sendte VIF i føringen i 1. periode, men Victor Svensson utlignet for bortelaget i midtperioden. Det ble ikke flere mål i ordinær spilletid, men Martin Røymark sendte hjemmefansen til himmels med sin matchvinnerscoring kort tid inn i spilleforlengelsen.

Dermed var en vond rekke brutt. Forrige VIF-seier mot Storhamar (3-0) kom i oktober 2016. Etter det hadde Storhamar vunnet ni strake.

– Det var deilig, helt klart. Vi følte at vi burde ha vunnet på Hamar sist (4-5-tap etter forlengelse). Det kan sikkert diskuteres om seieren var fortjent i dag, men vi var i hvert fall klart best i 3. periode. Det ble en femti-femti-kamp, en kamp som til slutt bikket vår vei, sier Espen Knutsen til Dagsavisen.

– Storhamar-fordel

– Hva betyr det for det mentale å ha slått Storhamar nå?

– Vi slipper i hvert fall å høre mer om det (tapsrekken). Det smaker godt, altså. Det er jo erkerivalen vår, sier han.

VIF er bare poenget bak Storhamar på tabellen. Likevel innrømmer Shampo at det kan bli tungt å vippe Hamar-laget av pinnen i gullkampen.

– Storhamar har nok en fordel der. De har en bred og bra tropp, det blir vanskelig. Men det er lenge igjen. Vi får ta den gode, gamle «en kamp av gangen»-visa, sier sportssjefen smilende.

– Irritert

Matchvinner Martin Røymark deler Shampos glede og lettelse over seieren.

– Det var viktig. Vi skulle helst hatt tre poeng, men det var vi ikke gode nok til i dag. Det er i hvert fall deilig å vinne og bryte rekka mot Storhamar, sier han til Dagsavisen.

– Deilig å bli matchvinner?

– Ja, men jeg var litt irritert også. Vi spilte ikke bra nok i 1. og 2. periode.

– Hva skyldes det?

– Vanskelig å svare på. Det får vi gå gjennom litt i morgen. Men det var i hvert fall deilig å vinne. Det var litt glede som kom ut på slutten der, sier han.

– Storhamar manglet Patrick Thoresen (karantene). Hvilken betydning hadde det?

– Han er veldig viktig for dem. Det ble vel tre mål på ham mot oss forrige kamp, men slik er det. Det er ofte spillere som mangler, poengterer Røymark.

Oslo  20181018.
Vålerengas Martin Røymark under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Storhamar i Furuset Forum.

Martin Røymark i aksjon mot Storhamar torsdag. Foto: NTB scanpix

Tett i toppen

VIF-profilen vurderer tetstriden som svært jevn.

– Det er veldig jevnt mellom fem-seks lag. Veldig kult at mange har meldt seg på. Vi må nok spille bedre enn i dag for å henge med, men jeg har veldig tro på laget vårt, sier Røymark, som tror på en god natts søvn.

– Det blir bra. Selvfølgelig lettere å legge seg med seier enn når man har tapt, gliser han.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Keeper Steffen Søberg sto en god kamp i VIF-buret torsdag. Han jublet foran fansen da seieren var et faktum.

– Viktig med seier. Knallhard jobbing var nøkkelen, og bra undertallsspill, sier burvokteren til Dagsavisen.

– Hva tenker du om tetstriden i serien nå?

– Det er tett i toppen. Det er veldig lenge igjen, men det blir kamp hele veien, spår han.