Lan Marie Berg trekker seg som nestlederkandidat i MDG

Lan Marie Berg trekker seg fra kampen om å bli nestleder i MDG.

Berg viser til familiesituasjonen som forklaring. Hun er til vanlig byråd for samferdsel og miljø i Oslo, men har vært i mammapermisjon siden januar.

– Jeg har tatt enda en vurdering på hvor mange ekstra helger og kvelder jeg føler jeg kan være borte fra ettåringen min hjemme, sier Berg i en pressemelding og forklarer at hun har konkludert med at hun ikke ønsker å pålegge seg selv det presset og de forventningene det innebærer å være nestleder.

Det var Dagbladet som brakte nyheten først.

– Mitt motto i politikken har vært at det er viktig å tørre å si ja. Det har jeg også rådet andre unge kvinner til. Men noen ganger er også kunsten å si nei, og det er riktig for meg denne gangen, sier Berg.

Les Une Bastholms reaksjon: – Lan er enormt viktig for partiet

– Jeg har kommet fram til at det beste både for partiet og meg er at jeg «gønner på» i Oslo og gjør alt jeg kan for at vi skal vinne valget i Oslo. Vi får inn en knallsterk ledelse uansett, også uten meg, sier Berg til Dagbladet.

Ifølge henne er det nå opp til valgkomiteen i MDG å fremme en ny innstilling, men selv nevner hun både Toine Sannes og Kriss Rokkan Iversen som mulige kandidater. Berg legger til at hun ønsker å fortsette som medlem av sentralstyret.

MDG holder digitalt landsmøte førstkommende lørdag.

Saken oppdateres