Valgvinner MDG vil satse på Kulturskolen i Oslo. Her fra kulturstasjonen på Manglerud. FOTO: HILDE UNOSEN

Kulturskolen er Oslos valgvinner

Kulturskolen er lovet økt støtte fra Oslo-valgets vinnere. Rektor er kritisk til Venstre-byrådens løsning.

– Vi er spent på hva det nye byrådet vil komme med. Det vi først og fremst trenger, er ressurser til å ansette flere lærere, og at de nye skolebyggene i Oslo tilrettelegger for kulturskolen.

Dette sier rektor Olav Kjøk ved Oslo Musikk- og Kulturskole, dagen etter valget der Miljøpartiet De Grønne (MDG) havnet på vippen i Oslo. I valgkampen har både Ap og Høyre lovet å redusere køene til Oslos kulturskoler. Også MDG har programfestet å styrke kulturskolen, blant annet ved å ansette flere pedagoger. Nå avgjør MDG om Arbeiderpartiet eller Høyre får byrådsmakten de neste fire årene. MDG vil foreløpig ikke si hva de vil kreve på kulturfeltet.

– Før vi starter forhandlingene, må vi diskutere internt, sier MDGs bystyrerepresentant Harald Nissen.

LES OGSÅ: – Nå er jobben din, Raymond

Stort behov

– Byrådet har gjort mye bra. Men fortsatt er det stort udekket behov. Vi har økt elevtallet de siste to årene, men folketallet i Oslo øker, og jo flere tilbud vi har, jo flere søkere får vi, sier Kjøk. I dag står det rundt 2.500 barn på venteliste for å få plass på kulturskolen, og ventelistene har ligget på samme nivå gjennom den siste valgperioden.

LES OGSÅ: Kulturvalget: Slik vil de endre Oslo

Private

I valgkampen foreslo byråd Hallstein Bjercke (V) samordnet opptak mellom kulturskolen og private tilbydere, etter modell av barnehageopptak, for å fjerne køene.

– Jeg forstår ikke hvordan private skal løse dette, kommenterer Kjøk.

– Barnehageplasser er stort sett like. Opptaket til kulturskolen er annerledes. Vi har 200 ulike disipliner. Søker du fiolin, hjelper det ikke å få plass på teater. Det er ikke mange ledige plasser i de private kulturskolene. Dette er et økonomisk spørsmål. Det vi håper, er at det offentlige tilbudet bygges ut, med en helhetlig tanke bak.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!