FpU-leder Atle Simonsen mener det er hyklersk at KrF i en tid med fattigdom og store klimautfordringer, bruker all sin kraft på å stoppe søndagsåpne butikker. FOTO: PÅL KARSTENSEN

– KrF-populisme

FpU-leder Atle Simonsen mener KrF gir blaffen i bistand i sin iver etter å søndagsstenge butikker.

Simonsen, som er liberaler og stor tilhenger av søndagsåpne butikker, legger ingenting imellom når han nå rykker ut mot KrFs søndagsmotstand. FpU-lederen er ikke redd for å erte på seg KrF.

– KrF sier søndagsåpent er deres viktigste kampsak, ikke bare i lokalvalget, men også inn mot stortingsvalget i 2017. Jeg trodde KrF hadde større drømmer for samfunnet enn at butikkene var stengt på søndag, sier Simonsen og fortsetter:

– Vi står i en tid med store utfordringer: Det er den største flyktningstrømmen siden 2. verdenskrig, barnefattigdom er økende, miljøtrusselen er større og Norge har stigende arbeidsledighet. KrF har mulighet til å få gjennomslag i alle disse sakene, men de gir blaffen for de vil heller bruke all sin politiske kraft og tid og all sin sutring på å passe på at folk ikke kjøper brød på søndag og hindre 20.000 nye arbeidsplasser, sier Simonsen.

– Du vet dette vil være enormt provoserende for KrF?

– Jeg har en side eller to i svarteboka til Hareide fra før. Det er bare finne frem penn og papir. Hvis det provoserer Hareide å få høre sannheten så får det bare være, sier Simonsen.

LES OGSÅ: – Arrogant av Frp

KrF-populister

Simonsen mener KrF er mer populistiske enn Frp i valg av kampsak:

– Meningsmålingene viser at flertallet er mot søndagsåpent, og KrF prøver å sko seg på det. Dersom KrF er opptatt av meningsmålinger blant folket, da burde de være for lavere bilavgifter, for homoekteskap og aktiv dødshjelp, sier han.

FpU-lederen påpeker at KrF ikke gjorde søndagsåpent til et stort poeng under Nydalen-forhandlingene i 2013.

– Det blir jo helt hyklersk og nesten ikke nevne det i Nydalen, for så å bruke alle kreftene sine på å sutre i etterkant, sier han.

Venstre slipper heller ikke unna kritikken.

De kom akkurat med et nytt kompromissforslag om søndagsåpenne butikker.

– Jeg håper Venstre snur en gang til for da har de snudd 360 grader og er tilbake til partiprogrammet sitt. Akkurat nå er det eneste som er liberalt ved Venstre deres forhold til eget partiprogram, sier Simonsen.

LES OGSÅ: Tommelen ned for «Trine-kommunen»

– Absurd!

KrFU-leder Emil André Erstad blir rystet av FpU-utspillet.

– Dette er på et så useriøst nivå at det grenser til det absurde. Det er vanskelig å forholde seg til en politisk debatt på en slikt nivå. Dessverre er det ikke første gang vi hører sånt fra Simonsen, tordner Erstad.

Han reagerer på at Frp kaller KrF populistiske.

– Det kommer fra et parti som vrir det å gi syriske flyktninger en trygg havn i Norge til en populistisk sak som spiller på fremmedfrykt og fremstiller det som om vi må velge mellom velferdstjenester eller å ta imot flere flyktninger, sier Erstad og legger til:

– Hvis han tror vi blir lystigere innstilt til forhandlinger med hans regjering, da må han tro om igjen.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!