Korsvoll plaget Stabæk til sju minutter gjensto

(Korsvoll - Stabæk 1-4). Korsvoll tok ledelsen. Korsvoll holdt stand. Men sju minutter før slutt raknet det for 3. divisjonslaget i onsdagens cupkamp.

Av Tor Kise Karlsen

GREFSEN STADION: Dette sto i Korsvolls forhåndsomtale av 1. rundekampen mot eliteserielaget Stabæk:

«Husk å ta med penger til pølser og brus i pausen, og ikke minst til inngang.»

Dette forteller om spennet i norsk fotball. Fra topplønninger i fotballforbundet til grasrota og hverdagen for de fleste norske fotballklubber. For i hverdagsfotballen er pølser, brus, kaffe og vafler viktig. Og onsdag fikk grasrota besøk av eliteseriens nest dårligste lag  så langt – Stabæk.

Tok ledelsen

Men Korsvoll ga blaffen i at det var dem som representerte grasrota og Bærums-laget eliten som lever i en ganske annen verden. Uforskammet tok Korsvoll ledelsen på Grefsen stadion (de måtte låne bane på grunn av banetrøbbel på sin nyrenoverte kunnsgressbane).

25. minutt: En lang ball ble lempet inn  feltet, et passivt Stabæk-forsvar og Stabæk-keeper Gurpreet Singh Sandhu (som spiller på det indiske landslaget), lot Adrian Thun få sette ballen i mål. 1-0.

Det holdt nesten omgangen ut. Men så:

42. minutt: Ernest Asante la inn til Kassi, og for en gangs skyld greide Stabæk å overliste banens beste spiller, Korsvolls keeper Marcus Kristiansen (22). 1-1.

Morisbak på sidelinja

Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg sto på sidelinja i sivil i går.

– En gammel mann må hvile litt, for kampprogrammet blir tøft utover, sier han til Dagsavisen med et smil.

Og om han var nervøs når Korsvoll holdt stand så lenge.

– Nei, men vi kunne ha satt i gang litt før. Det tok litt lang tid. Men Korsvoll spilte en ok kamp, fortsetter han.

Men så sprakk det...

Selv om Stabæk åpnet andre omgang best, greide Korsvoll å få til litt etablert spill, samtidig som de var sterke i forsvar.

Men så sprakk det. 1-2 (83. min)., 1-3 (85. min.) og 1-4 (90. min.).

De siste målene gjorde at innbytter Kwesi Eghan scoret sitt første mål i Stabæk-dakta.

Ble slitne på slutten

– Ja, vi holdt følge lenge. Og vi fulgte kampplanen. Og i en periode i andre omgang hadde vi mer ball, og det er bra mot et tippeligalag, sier Korsvoll-trener Petter Solland til Dagsavisen.

– Men så ble vi slitne på slutten, og da fikk vi marginene mot oss, legger han til.

Lørdag skal de ut i sin første serie­kamp.

– Det blir lokaloppgjør mot Lyn på Bislett. Og da blir det enda mer moro. For dette var også moro, sier han.

Cupeventyret er over. Da samme lagene møttes i cupen i 2007 fikk Stabæk elstraomganger. Denne gangen var de sju minutter unna...

Korsvoll – Stabæk 1-4 (1-1)

Grefsen stadion.

Mål: 1-0 Adrian Thun (24), 1-1 Luc Kassi (41), 1-2 Ohi Omoijuanfo (83), 1-3 Agon Mehmeti (86), 1-4 Shadrach Eghan (90).

Dommer: Anders Hauglund, Lokomotiv Oslo. Gult kort: Agon Mehmeti, Stabæk, Lasse Alexandersen, David Lundström, Korsvoll.

Stabæk (4-2-3-1): Gurpreet Singh Sandhu – Nicolai Næss, Alex Davey (Jeppe Moe fra 73.), Birger Meling, Edvard Race – Kamal Issah, Giorgi Gorozia (Moussa Njie fra 79.) – Luc Kassi, Ohi Omoijuanfo, Ernest Asante (Shadrach Eghan fra 87.) – Agon Mehmeti.